
Βρετανία: Προετοιμασμένοι και για «no deal» στο Brexit
Ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις δήλωσε την Τρίτη ότι η επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πιθανότερη έκβαση των συνομιλιών, αλλά πρόσθεσε ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας με την ένωση.
Ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις δήλωσε την Τρίτη ότι η επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πιθανότερη έκβαση των συνομιλιών, αλλά πρόσθεσε ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας με την ένωση.
«Η επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο μακράν η πιθανότερη έκβαση, είναι επίσης και η βέλτιστη έκβαση για τη χώρα μας», ανέφερε ο Ντέιβις σε ομιλία του στο Λονδίνο.
«Δεν πιστεύω ότι θα είναι προς το συμφέρον κάποιας πλευράς το να μην υπάρξει συμφωνία. Αλλά ως υπεύθυνη κυβέρνηση, το σωστό είναι να εκπονούμε σχέδια για κάθε ενδεχόμενο».
Και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει την απογοήτευση τους για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής, αν και ο Ντέιβις δήλωσε ότι οι συνομιλίες έχουν σημειώσει πραγματική και απτή πρόοδο.
Η Βρετανία θέλει να προχωρήσει τις συνομιλίες στο θέμα της μελλοντικής εμπορικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία οι Βρυξέλλες δεν θα εξετάσουν έως ότου το Λονδίνο διευθετήσει αυτό που θεωρεί οφειλές του παρελθόντος.
Ενώ ο Ντέιβις δήλωσε ότι «ξεκάθαρα» επιδιώκει μια συμφωνία, είπε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των συνομιλιών.
«Τον τελευταίο χρόνο κάθε υπουργείο στο Γουάιτχολ εργάζεται με σταθερό ρυθμό καλύπτοντας όλη τη γκάμα σεναρίων», δήλωσε.
«Αυτά τα σχέδια έχουν αναπτυχθεί καλά, έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν ευελιξία προκειμένου να ανταποκρίνονται σε μια διαπραγματευθείσα συμφωνία, καθώς και να μας προετοιμάσουν για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουμε χωρίς μια συμφωνία».
ΑΠΕ/Reuters,in.gr
- Τρομερές στιγμές στο φινάλε του Πορτογαλία – Κροατία: Η αφιέρωση στον Ζότα, η ατάκα του CR7 για το μέλλον και η τελευταία αγκαλιά Ρονάλντο – Μόντριτς (vids)
- Προπόνηση: Τα 10 λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο
- Ηλιοφάνεια και στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το απόγευμα
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra



