Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Που θα «χτυπήσει» τώρα την κυβέρνηση η ΝΔ

Που θα «χτυπήσει» τώρα την κυβέρνηση η ΝΔ

To αντιπολιτευτικό μενού της ΝΔ μολονότι περιέχει απ’ όλα -«σκληρό ροκ» για την οικονομία και το μέρισμα αλλά και αυστηρή κριτική για την κυβερνητική αδράνεια στις πλημμύρες- έχει πάντα ένα σταθερό…«κυρίως πιάτο»: την καθημερινότητα.

To αντιπολιτευτικό μενού της ΝΔ μολονότι περιέχει απ’ όλα -«σκληρό ροκ» για την οικονομία και το μέρισμα αλλά και αυστηρή κριτική για την κυβερνητική αδράνεια στις πλημμύρες- έχει πάντα ένα σταθερό…«κυρίως πιάτο»: την καθημερινότητα.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι θέματα πως η εγκληματικότητα, η γραφειοκρατία, η ταλαιπωρία από συναλλαγές με υπηρεσίες έχουν ειδικό βάρος για τους πολίτες κυρίως των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Γι’ αυτό η αξιωματική αντιπολίτευση επικεντρώνει τις προσπάθειές της σε τέτοια ζητήματα ούτως ώστε να προσελκύσει τις παραπάνω κοινωνικές κατηγορίες και συνακόλουθα να αυξήσει και την εκλογική της δύναμη.

Ενδεικτικό αυτής της στόχευσης είναι ότι η ΝΔ επιμένει να κρατάει ψηλά στην αντιπολιτευτική της ατζέντα θέματα ασφάλειας, βίας και εγκληματικότητας. Το 6ο Προσυνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα έχει ως θέμα «την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων». Μάλιστα, η τελευταία ενότητα του προσυνεδρίου έχει τον τίτλο «Σκληροί στο έγκλημα: Ασφαλείς πόλεις και γειτονιές. Μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα. Αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη».

Σημειώνεται δε ότι αρχικά ο σχεδιασμός της ΝΔ ήταν το 6ο Προσυνέδριό της να πραγματοποιηθεί σε μία πόλη της Ανατολικής Αττικής – πιθανότατα στο Λαύριο – όμως τελικά επελέγη ως τόπος διεξαγωγής το Κέντρο της Αθήνας (κοντά στην Πλατεία Βάθη). «Τα προβλήματα βίας και ανομίας παρατηρούνται κυρίως στο Κέντρο της Αθήνας. Συνεπώς εκεί θα πρέπει να δώσουμε το στίγμα» εξηγούν στελέχη της Πειραιώς.

Αλλά και χθες εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του για το μέρισμα έκανε εκτενή αναφορά στα θέματα εγκληματικότητας καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Αλλά φοβάμαι ότι η τραγωδία στην Δυτική Αττική δεν είναι δυστυχώς το μόνο σημάδι ότι η Ελλάδα είναι σήμερα σε πολλά πεδία μια ακυβέρνητη πολιτεία. Στα Εξάρχεια μια δικηγόρος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, επειδή χτυπήθηκε με φωτοβολίδα από πυροσωλήνα από τα γνωστά εγκληματικά στοιχεία της περιοχής» σχολίασε ο πρόεδρος τη ΝΔ. Και συνέχισε την επίθεσή του στον κυβερνητικό συνασπισμό για τα συνεχή κρούσματα βίας. «Όταν πριν δέκα μέρες θέσαμε το ζήτημα αυτό – εδώ στη Βουλή – ήρθε ο κ. Τσίπρας με στοιχεία που συνέκριναν το μισό 2017 με ολόκληρο το 2016 για να μας πει ότι στο τομέα αυτό όλα πάνε καλά. Το πόσο καλά πάνε το διαπίστωσε άμεσα ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Επίθεση με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών που φυλούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Ρουβίκωνας, μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, μπαινοβγαίνει ανενόχλητος ακόμη και στο Πεντάγωνο».

Mάνος Χαραλαμπάκης

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024