Έκκληση προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς για την αντιμετώπιση των πολύ μεγάλων προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει το ίδρυμα έκαναν μέσα από ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Αθηνών.

Ως κύριο πρόβλημα αναφέρουν αυτό της θέρμανσης των κτιρίων που ζουν οι ηλικιωμένοι. Επίσης, ζητούν να λειτουργήσουν ξανά όσα κτήρια έκλεισαν για να δεχτούν υπερήλικες που ζουν αυτή τη στιγμή ως άστεγοι και υπό άθλιες συνθήκες.

Τo in.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών, κ. Σαγρεδάκη Γιώργο, ο οποίος δήλωσε πως «για την ώρα δεν υπάρχει θέρμανση στο γηροκομείο, γιατί είχε καλό καιρό, αλλά προσπαθούμε μέσα από χορηγίες να φέρουμε πετρέλαιο».

Ο ίδιος λέει πως τον περασμένο χειμώνα η θέρμανση ήταν μέσω χορηγιών Ελλήνων της Αμερικής αλλά και ελληνικής εταιρείας, ενώ ελπίζει το ίδιο να επαναληφθεί και φέτος.

«Κληρονομήσαμε ένα χρέος 35 εκατομμυρίων ευρώ από την προηγούμενη διοίκηση και προσπαθούμε να φτιάξουμε και να φέρουμε σε ένα κάλο επίπεδο τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε χωρίς θέρμανση, ακόμα και αν χρειαστεί να το πληρώσουμε με δικούς μας πόρους» τονίζει, κλείνοντας ο πρόεδρος του ιδρύματος.


Ορέστης Καρύπης

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας