Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάζι για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου πατάει η κυβέρνηση

Γκάζι για τις μαρίνες Αλίμου και Χίου πατάει η κυβέρνηση

Ένα νέο πόλο έλξης για επενδυτές αναμένεται να αποτελέσουν οι μαρίνες σε Άλιμο και Χίο. Οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση εναπαπροκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ για διάστημα τουλάχιστον 35 ετών.

Ένα νέο πόλο έλξης για επενδυτές αναμένεται να αποτελέσουν οι μαρίνες σε Άλιμο και Χίο. Οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση εναπαπροκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ για διάστημα τουλάχιστον 35 ετών.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος η προσέλκυση επενδύσεων στις ελληνικές μαρίνες συμβάλλει καθοριστικά στην αλλαγή της εικόνας ολόκληρων περιοχών και την ενδυνάμωση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας. Εξίσου σημαντικά είναι τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες με την ενίσχυση της οικονομίας και απασχόλησης, καθώς μελέτες δείχνουν ότι για κάθε 100 θέσεις ελλιμενισμού δημιουργούνται 4,4 άμεσες θέσεις εργασίας και άλλες 100 έμμεσες εντός και στην ευρύτερη περιοχή της μαρίνας.

Για τη μαρίνα Αλίμου οι υποψήφιοι καλούνται να εκδηλώσουν αρχικό ενδιαφέρον στις 16 Ιανουαρίου, ενώ για τη μαρίνα Χίου στις 18 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, αφού εξεταστούν τα τυπικά τους προσόντα, οι υποψήφιοι που τα καλύπτουν θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Ο διαγωνισμός για τις μαρίνες

Αναλυτικότερα:

  • Μαρίνα Αλίμου: Η μαρίνα Αλίμου είναι μία από τις σημαντικότερες στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου έχει επιφάνεια περίπου 210.000 τ.μ., ενώ η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Αλίμου είναι επιφάνειας περίπου 428.000 τ.μ. και συμπεριλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας 240.000 τ.μ.

Η μαρίνα Αλίμου προσφέρει σήμερα περίπου 1.100 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων μεγεθών και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες ελλιμενισμού της αγοράς ναύλωσης σκαφών αναψυχής της Αθήνας. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Αλίμου χρησιμοποιείται επίσης για τη χερσαία απόθεση και συντήρηση σκαφών και περιλαμβάνει κτήρια διαφόρων ηλικιών και χρήσεων, θέσεις στάθμευσης, ζώνες πρασίνου, υποσταθμούς και άλλες κατασκευές που στεγάζουν ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, καθώς και εκτεταμένες ελεύθερες ζώνες.

Το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη μαρίνα Αλίμου έως τις 16.01.2018.

  • Μαρίνα Χίου: Η μαρίνα Χίου βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα των ανατολικών ακτών της Χίου, σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Χίου και από τον κεντρικό λιμένα, όπως και σε απόσταση περίπου 6 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού.

Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Χίου, επιφάνειας περίπου 80.000 τ.μ., περιλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας περί των 28.000 τ.μ. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Χίου, επιφάνειας περίπου 35.000 τ.μ., έχει διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο με επιχώσεις θαλασσίου χώρου.

Περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις θα βελτιώσουν σημαντικά τη δυναμικότητα της μαρίνας, εξυπηρετώντας τουλάχιστον 170 σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών, μήκους έως 25 μ., ενώ έχει το δυναμικό για την ανάπτυξη όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία της χερσαίων υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας απόθεσης σκαφών, καθώς επίσης και άλλων χρήσεων αναψυχής και τουρισμού.

Οι επενδυτές καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη μαρίνα Χίου έως τις 18.01.2018.

Σε δυο φάσεις

Αμφότεροι οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις: Στην α’ φάση το ΤΑΙΠΕΔ προσκαλεί τους επενδυτές να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για κάθε μία μαρίνα μέσα σε συγκεκριμένη χρονική προθεσμία. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που θα πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής, όπως περιγράφονται λεπτομερώς στις δύο προσκλήσεις, θα προκριθούν και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη β’ φάση.

Στη β΄ φάση οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room – VDR), προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της κάθε μαρίνας και στη συνέχεια θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές.

Ανδρομάχη Παύλου

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024