Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΗΠΑ: Κράτος – υποστηρικτής της τρομοκρατίας η Β. Κορέα

Kράτος - υποστηρικτή της τρομοκρατίας χαρακτήρισε η Ουάσινγκτον τη Βόρειο Κορέα, τη στιγμή που ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω κυρώσεις ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ καθώς συνεχίζει να επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, που έχει επανειλημμένα ανταλλάξει προσωπικές προσβολές με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν, δήλωσε πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει επιπλέον κυρώσεις ενάντια στο απομονωμένο αυτό κράτος.

Kράτος – υποστηρικτή της τρομοκρατίας χαρακτήρισε η Ουάσινγκτον τη Βόρειο Κορέα, τη στιγμή που ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω κυρώσεις ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ καθώς συνεχίζει να επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, που έχει επανειλημμένα ανταλλάξει προσωπικές προσβολές με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν, δήλωσε πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει την Τρίτη επιπλέον κυρώσεις ενάντια στο απομονωμένο αυτό κράτος.

«Σήμερα, οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τη Βόρεια Κορέα ένα κράτος υποστηρικτή της τρομοκρατίας», τόνισε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ καιρό πριν, θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν», είπε χαρακτηριστικά.

Τίλερσον: Συμβολικές οι κυρώσεις εναντίον Β. Κορέας

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον , δήλωσε από την πλευρά του ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Β. Κορέας είναι συμβοικές.

Η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να πραγματοποιήσει επιπλέον πυραυλικές δοκιμές φέτος για να βελτιώσει την τεχνολογία συστημάτων πυραύλων μακρού βεληνεκούς και να κλιμακώσει τις απειλές της ενάντια στις ΗΠΑ.

Κάποιοι ειδικοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι σε ιδιωτικές συνομιλίες έχουν υποστηρίξει ότι η Βόρεια Κορέα δεν πληρεί τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό αυτόν, που απαιτεί αποδεικτικά στοιχεία ότι ένα κράτος «επανειλημμένως έχει παράσχει στήριξη για ενέργειες διεθνούς τρομοκρατίας».

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κίνηση είναι κατά κύριο λόγο συμβολική, καθώς η Ουάσιγκτον έχει ήδη επιβάλει σκληρές κυρώσεις ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024