Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: H κυβέρνηση εξοντώνει τη μεσαία τάξη

Γεννηματά: H κυβέρνηση εξοντώνει τη μεσαία τάξη

Εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά, τόνισε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα, ότι o ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνει με σκληρή φορολογία τη μεσαία τάξη με τη δικαιολογία ότι αυτό «γίνεται υπέρ των φτωχών». «Όσο παραμένει η κυβέρνηση τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα» δήλωσε η κ. Γεννηματά

Εξαπολύοντας πυρά προς την κυβέρνηση, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά, τόνισε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα, ότι o ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνει με σκληρή φορολογία τη μεσαία τάξη με τη δικαιολογία ότι αυτό «γίνεται υπέρ των φτωχών».

«Όσο παραμένει η κυβέρνηση τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα αδιέξοδα. Δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη και δεν μπορεί να μοιρασθεί δίκαια ο πλούτος για να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κυνηγούν ό,τι παράγει» δήλωσε η κ. Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση για την πολιτική της όσον αφορά στις επενδύσεις.

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Κεντροαριστεράς, τόνισε ότι ξημερώνει μια νέα ημέρα, μια ημέρα που θα επιστρέψει η αξιοπρέπεια στους Έλληνες.

Τα ξίφη της έστρεψε η κ. Γεννηματά προς τον ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για τη μείωση του αφορόλογητου, ενώ τόνισε ότι η πρόταση για εγγυημένο εισόδημα ανήκει στη ΔΗΣΥ και όχι στη ΝΔ.

«Για κάθε δέκα ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός, παίρνει αντίδωρο ένα ευρώ» επισήμανε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι οδηγεί στη φτωχοποίηση τους Έλληνες.

«Χάθηκαν 86 δισ.»

Αναφερόμενη στον απολογισμό της κυβέρνησης, τόνισε ότι 86 δισ. «χάθηκαν από την οικονομία. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηιμοποεί το μέρισμα για να καλύψει τις ζημιές στη ΔΕΗ, την οποία έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο»

»Ο κ. Τσίπρας έχει κόψει συντάξεις. Επέβαλαν φόρους 2,5 δις. Έκαναν περικοπές επιδομάτων. Αυξήθηκαν οι εισφορές αγροτών. Περιέκοψαν 1,8 δισ. από τις επιχορηγήσεις για τα δημόσια νοσοκομεία, έτσι διαμορφώθηκε το κοινωνικό πλεόνασμα» δήλωσε η κ. Γεννηματά τονίζοντας ότι το κοινωνικό μέρισμα προέκυψε από την υπερφολόγηση και όχι από την ανάπτυξη.

Κατέστησε ακόμη αναγκαία την αλλαγή πολιτικής των «εξοντωτικών μέτρων λιτότητας» και κάλεσε την κυβέρνηση να διαμορφώσει πλεόνασμα που θα μοιράζεται δίκαια σε όλους. «Αυτό δεν μπορεί να το κάνει πράξη ο κ. Τσίπρας και δεν μπορεί να το καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά.

Εστιάζοντας και στο θέμα της ανεργίας, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, υπονοώντας ότι κάθε άλλο παρά μειώνουν τα ποσοστά της.

Για τον Πάνο Καμμένο

Έστρεψε τα πυρά της στον Πάνο Καμμένο τον οποίο επέκρινε κάνοντας λόγο για «προσήλωση υπουργών σας στους μεσάζοντες, εμπόρους όπλων. Και μάλιστα όχι σε τυχαίους, αλλά σε καταδικασμένους για λαθρεμπορία. Με τους οποίους και με τις εταιρείες τους υπογράψατε δήθεν διακρατικές συμφωνίες για την πώληση όπλων»

»Και χάριν των οποίων περιφρονήσατε και προπηλακίσατε έντιμους ανώτατους αξιωματικούς που εσείς οι ίδιοι διορίσατε σε θέσεις ευθύνης, αλλά και διπλωμάτες»

Άσκησε δριμεία κριτική ζητώντας ανάληψη ευθυνών για τη τραγωδία στη Μάνδρα υποστηρίζοντας ότι η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών από αρμόδιους προσβάλλει πριν απ όλους τα θύματα και τους πληγέντες. «Δεν αρκούν τα έργα που έγιναν. Επιτέλους χρειάζεται σοβαρή δουλειά, άμεσα να προχωρήσουν τα έργα που έχουν παγώσει τόσο από την Περιφέρεια όσο και με τα 722 εκ. περικοπές, στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, για να μη θρηνήσουμε και αλλά θύματα στο μέλλον».

Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024