Φ.Γεννηματά: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τον Τσίπρα
Ως την πρώτη οργανωμένη κοινωνική αντίδραση στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μία πράξη αντίστασης, χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, νεοεκλεγείσα πρόεδρος του νέου ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά, τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.
Ως την πρώτη οργανωμένη κοινωνική αντίδραση στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μία πράξη αντίστασης, χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, νεοεκλεγείσα πρόεδρος του νέου ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά, τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.
«Ήμουν αισιόδοξη ότι η πρώτη Κυριακή δεν ήταν συγκυριακή» είπε η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στην Κεντροαριστερά, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει υπεράσπιση της παράταξης, η προσδοκία για μία παράταξη νίκης, αλλά και η αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση και στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένει σε συντηρητικές πολιτικές και στο μέλλον», επαναλαμβάνοντας πως ο νέος φορέας έχει χαράξει μία αυτοδύναμη στρατηγική.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM, με αφορμή τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόταση συνεργασίας από τον κ. Τσίπρα. Διάλογος με Τσίπρα δεν έχει γίνει, επειδή κυβερνά με ακροδεξιά στοιχεία και υλοποιεί τις πιο συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ήταν μία τυπική επικοινωνία».
Σχετικά με τα επόμενα βήματα, μετά την εκλογή της, για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η προοδευτική παράταξη είναι πολλαπλά κερδισμένη, δεν θα μπορούσε να ανοίξει η διαδικασία, αν δεν έθετε και τον εαυτό της σε κρίση και θα πορευτεί με σίγουρα βήματα και όχι με άλματα στο κενό.
«Με συνεννόηση όλων» επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως «το βάρος θα πέσει στον νέο ενιαίο φορέα, εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις. Δεν είναι, όμως, στιγμή να μιλήσουμε για κατάργηση κομμάτων, διάλυση κομμάτων».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με καταστροφική περιβαλλοντική μόλυνση εξαιτίας ανάκλησης – δώρο στους ρυπαντές
- Νέο βίντεο της CIA σε YouTube και X με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους από την Κίνα
- Google: «Πάγωσε» προσωρινά η beta έκδοση του Android 17
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 4-0: Μυθική εμφάνιση και «αγκαλιά» με τον τελικό οι «Ροχιμπλάνκος»!
- Μπρέντφορντ – Άρσεναλ 1-1: Γκέλα των Λονδρέζων, η Σίτι στο -4
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στη Euroleage μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα
- Σάκκαρη: «Βλέπω ξανά τη Μαρία που ήξερα – Προσπαθώ να επιστρέψω στην κορυφή»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442