Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ - ΗΠΑ: Ενίσχυση της στενής διατλαντικής συνεργασίας

ΕΕ – ΗΠΑ: Ενίσχυση της στενής διατλαντικής συνεργασίας

Στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ - ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον, έλαβε μέρος ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης ΕΕ – ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον, έλαβε μέρος ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μετά το τέλος της Συνόδου ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε: «Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεσμεύονται να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη στενή διατλαντική συνεργασία στους τομείς των εσωτερικών υποθέσεων και της δικαιοσύνης. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι σχέσεις μας έχουν σημασία για την ασφάλεια, την κινητικότητα και την ευημερία των πολιτών μας».

Η υπουργική συνάντηση επικεντρώθηκε στη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, την ασφάλεια των αερομεταφορών και την αμοιβαιότητα των θεωρήσεων.

Κατά την εικοσιτετράωρη παραμονή του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Αβραμόπουλος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Elaine Duke, με την οποία συζήτησαν σχετικά με την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας ΕΕ – ΗΠΑ στον τομέα της ασφάλειας και την από κοινού αντιμετώπιση των διατλαντικών προκλήσεων, καθώς και με το Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Jeff Sessions.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024