Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάβημα Αθήνας στο Βερολίνο

Διάβημα Αθήνας στο Βερολίνο

Σε διάβημα προς το Βερολίνο έχει προχωρήσει η Αθήνα για τους ελέγχους σε Έλληνες ταξιδιώτες στα γερμανικά αεροδρόμια, εκτός των διαδικασιών Σένγκεν.

Σε διάβημα προς το Βερολίνο έχει προχωρήσει η Αθήνα για τους ελέγχους σε Έλληνες ταξιδιώτες στα γερμανικά αεροδρόμια, εκτός των διαδικασιών Σένγκεν.

Από τις 12 Νοεμβρίου έχει τεθεί σε ισχύ ειδικό καθεστώς για τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων, σύμφωνα με το οποίο οι αρχές έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν τους επιβάτες των πτήσεων από Ελλάδα σε εντατικό έλεγχο.

Από την πλευρά της Αθήνας υπήρξε ιδιαίτερη ενόχληση για τη συγκεκριμένη πρακτική για αυτό και έχει προβεί σε διάβημα έναντι του Βερολίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες η επαναφορά των ελέγχων σε κατόχους ελληνικών διαβατηρίων γίνεται με το επιχείρημα της εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία από την Ελλάδα και έχει άμεση σχέση με την προσπάθεια συγκρότησης γερμανικής κυβέρνησης.

Άμεση σχέση με το γεγονός έχει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ο οποίος θεωρείται από πολλούς διάδοχος του CDU. Στον ίδιο αποδίδονται και στοιχεία που είδαν το φως δημοσιότητας και αναφέρουν ότι 1.000 άτομα διακινούνται κάθε μήνα από την Ελλάδα προς την Γερμανία κάθε μήνα. Πηγές από την Αθήνα απορρίπτουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024