Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στις ΗΠΑ για τη Novartis η Εισαγγελέας Διαφθοράς

Στις ΗΠΑ για τη Novartis η Εισαγγελέας Διαφθοράς

Επίσκεψη - κλειδί για την έρευνα στo σκάνδαλο της Novartis πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες κλιμάκιο εισαγγελικών λειτουργών, με επικεφαλής την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Επίσκεψη – κλειδί για την έρευνα στoσκάνδαλο τηςNovartisπραγματοποιεί στιςΗνωμένες Πολιτείες κλιμάκιο εισαγγελικών λειτουργών, με επικεφαλής την προϊσταμένη τηςΕισαγγελίας ΔιαφθοράςΕλένη Τουλουπάκη.

Την επίσκεψη είχε προαναγγείλει «Το Βήμα της Κυριακής» στις 27 Αυγούστου, υπό τον τίτλο «Αποκαλυπτικά ταξίδια των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς».

Οι επαφές με τις αμερικανικές αρχές, και δη την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (αρμόδια σε περιπτώσειςπαραβίασης ομοσπονδιακών νόμων, εν προκειμένω αυτού για τις Πρακτικές Διαφθοράς στο Εξωτερικό, γνωστού ως FCPA – Foreign Corrupt Practices Act), αναμένεται να προσφέρουν πολύτιμο υλικό στους έλληνες εισαγγελείς για πρόσωπα που εμπλέκονται στις μίζες του φαρμακευτικού κολοσσού.
Οι αμερικανικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους τις καταθέσεις τριών μαρτύρων, που φέρονται ως πρώην στελέχη τηςNovartisHellas. Οι δυο πρώτοι παρείχαν τα πρώτα στοιχείατον Αύγουστο του 2016, ενώ ο τρίτος μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Διαβάστε το σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Βήματος» εδώ.

Το έδαφος της επίσκεψης των ελλήνων εισαγγελέων θεωρείται ότι έχει προλειάνει κλιμάκιο του FBI, εγκατεστημένο πλέον στην Αθήνα για την έρευνα στην υπόθεση τηςNovartis.
Τονπερασμένο Ιανουάριο στελέχη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, είχαν κάνει έφοδο στα γραφεία τηςNovartisHellas, προχωρώντας σε κατάσχεση εγγράφων και ηλεκτρονικώνυπολογιστών. Παράλληλα η Οικονομική Εισαγγελία, με επικεφαλής τηΜαριάννα Ψαρουδάκη, έχει θέσει στο μικροσκόπιο τραπεζικούςλογαριασμούς στελεχών της εταιρείας.Την έρευνα του φορολογικού σκέλους εποπτεύει ο επίκουρος εισαγγελέαςΓιάννης Δραγάτσης.

Ελευθερία Κόλλια

in.gr

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024