Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ξεκινά η έρευνα για τα «ελληνικά» Paradise Papers

Σε τροχιά έρευνας για τα Paradise Papers, κινείται πλέον η Οικονομική Εισαγγελία, στην προσπάθεια να εντοπισθούν οι ελληνικές περιπτώσεις φοροαποφυγής, ενίοτε με off shore ελληνικών συμφερόντων, στα όρια της νομιμότητας.

Σε τροχιά έρευνας για τα «Έγγραφα του Παραδείσου», τα αποκαλούμενα ως Paradise Papers, κινείται πλέον η Οικονομική Εισαγγελία -πληροφορία που αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής».

Την εντολή για την προκαταρκτική έρευνα έχει ήδη δώσει η επικεφαλής της Εισαγγελίας Μαριάννα Ψαρουδάκη, στην προσπάθεια να εντοπισθούν οι ελληνικές περιπτώσεις φοροαποφυγής, ενίοτε με off shore ελληνικών συμφερόντων, στα όρια της νομιμότητας.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, περισσότερα από 6.000 (από τα συνολικά 6,5 εκατομμύρια έγγραφα της διαρροής) είναι σχετικά με την ελληνική πραγματικότητα, εμπεριέχοντας 130 ονόματα και 252 διευθύνσεις στην ημεδαπή. Προέρχονται από δικαιοδοσίες όπως η Μάλτα, η Αρούμπα, οι Μπαχάμες, τα Μπαρμπέιντος, οι Βερμούδες, οι Νήσοι Κουκ, η Ντομίνικα, η Λαμπουάν, οι Νήσοι Μάρσαλ, το νησί Νέβις και η Αγία Λουκία.

Το πρώτο βήμα στο πλαίσιο της έρευνας, θα είναι η παραλαβή των στοιχείων ελληνικού ενδιαφέροντος και η αξιολόγησή τους, με την κυρία Ψαρουδάκη να προκρίνει τη συνδυαστική εξέταση και με τις άλλες περιβόητες λίστες που διαθέτει η Οικονομική Εισαγγελία και αφορούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ενίοτε και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ελευθερία Κόλλια

in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024