Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Μάνδρας [Είκονες]

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Μάνδρας [Είκονες]

Μια δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Μάνδρας, μετά την αδιανόητη τραγωδία με 15 νεκρούς από τις πλημμύρες. Πολλοί έμειναν ξάγρυπνοι από φόβο για νέο κύμα κακοκαιρίας, ενώ άλλοι έχουν μείνει άστεγοι. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής και των ειδικών κλιμακίων των τοπικών αρχών.

Μια δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Μάνδρας, μετά την αδιανόητητραγωδία με 15 νεκρούς από τις πλημμύρες, ενώ και το πρωί της επόμενης ημέρας τους βρήκε στους δρόμους προσπαθώντας να διασώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους που θάφτηκαν στη λάσπη.

Πολλοί έμειναν ξάγρυπνοι το βράδυ από
φόβο για νέο κύμα κακοκαιρίας, καθώς η πρόγνωση είναι ότι η κακοκαιρία
θα συνεχιστεί και σε αυτήν την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, πολλοί δεν κοιμήθηκαν καθώς ανησυχούσαν για πλιάτσικο στα σπίτια ή στα καταστήματά τους. Για το λόγο αυτό η αστυνομία είχε εντολή να περιπολεί στις γειτονιές της ευρύτερης περιοχής.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν μείνει άστεγοι και βρήκαν καταφύγιο σε συγγενικά και φιλικά σπίτια ή σε ξενοδοχεία που έχουν μισθωθεί για αυτόν τον σκοπό.

Εν τω μεταξύ, οι πυροσβέστες και τα ειδικά κλιμάκια των τοπικών αρχών συνέχιζαν τις προσπάθειες διάσωσης, αλλά και απομάκρυνσης των οχημάτων που παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο.

Το πρωί της επόμενης ημέρας της καταστροφής, η εικόνα της Μάνδρας Αττικής και της Νέας Περάμου είναι βομβαρδισμένου τοπίου.

Μπάζα, λάσπη, οχήματα σε απίθανα σημεία, ρημαγμένα σπίτια και καταστήματα και ένα λιμάνι, της Νέα Περάμου, που… «εξαφανίστηκε»…

Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος και η Μαγούλα έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και από σήμερα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών από της Περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024