Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Nissan αποκαλύπτει τον πρώτο κινητήρα με τεχνολογία μεταβλητής συμπίεσης

Η Nissan αποκαλύπτει τον πρώτο κινητήρα με τεχνολογία μεταβλητής συμπίεσης

Οι Ιάπωνες αποκαλύπτουν μια νέα καινοτόμο τεχνολογία η οποία θα κάνει πρεμιέρα μέσω της Infiniti και του νέου QX50 το 2019 προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο σε επίπεδο ισχύος όσο και αποδοτικότητας.

Οι Ιάπωνες δίνουν τις πρώτες συστάσεις μιας νέας τεχνολογίας η οποία αποτελεί προϊόν εξέλιξης 20 ετών και υπήρξε ζητούμενο για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς εγγυάται πολλαπλά οφέλη σε ό,τι αφορά την σχέση ισχύος-αποδοτικότητας.

Ο λόγος για την τεχνολογία μεταβλητής συμπίεσης η οποία θα κάνει πρεμιέρα το 2019 με τον νέο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα 2,0 λίτρων VC-T ο οποίος θα επωφελείται από την παρουσία ενός συστήματος το οποίο, αναλόγως με τις απαιτήσεις, μπορεί να μεταβάλλει τη διαδρομή των πιστονιών στους κυλίνδρους έως και κατά 6,0 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις ο νέος αυτός κινητήρας με την καινοτόμο τεχνολογία ο οποίος θα εξοπλίζει αρχικά το QX50, θα προσφέρει ισχύ που θα αγγίζει τους 260 ίππους περιορίζοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 27% σε σχέση με έναν μικρότερης ισχύος V6 όπως αυτός που εξοπλίζει τώρα το ιαπωνικό SUV.

Παράλληλα, ο νέας τεχνολογίας VC-T κινητήρας θα διακρίνεται για την ιδιαίτερα γραμμική και πολιτισμένη λειτουργία του χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρη στον οδηγό με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα ενεργοποιείται αυτόματα ενώ υπόσχεται και υψηλές επιδόσεις με τους Ιάπωνες να ισχυρίζονται ότι θα προσφέρει μειωμένο χρόνο επιτάχυνσης έναντι όλων των άλλων τετρακύλινδρων μοντέλων του ανταγωνισμού.

auto.in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024