Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Παρουσιάστηκε το νέο πρότζεκτ των Ακαδημιών

ΑΕΚ: Παρουσιάστηκε το νέο πρότζεκτ των Ακαδημιών

Η ΑΕΚ προχωρά σε μια νέα εποχή στις Ακαδημίες της, με τον επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη και τους Άκη Ζήκο, Γιάννη Σαμαρά, να είναι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να το φέρουν εις πέρας. Την Τετάρτη, το όλο πλάνο παρουσιάστηκε στα Σπάτα με κάθε επισημότητα, με τους Ζήκο, Σαμαρά, να αναφέρονται στους στόχους για τα τμήματα υποδομής αλλά και στα βήματα που έχουν ήδη γίνει, μέχρι και σήμερα.

Η ΑΕΚ προχωρά σε μια νέα εποχή στις Ακαδημίες της, με τον επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη και τους Άκη Ζήκο, Γιάννη Σαμαρά, να είναι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει να το φέρουν εις πέρας. Την Τετάρτη, το όλο πλάνο παρουσιάστηκε στα Σπάτα με κάθε επισημότητα, με τους Ζήκο, Σαμαρά, να αναφέρονται στους στόχους για τα τμήματα υποδομής αλλά και στα βήματα που έχουν ήδη γίνει, μέχρι και σήμερα.

Στην τοποθέτησή του ο Άκης Ζήκος τόνισε:

«Μια αναδρομή στα τελευταία χρόνια. Πριν το 2013 οι Ακαδημίες της ΑΕΚ, δεν είχαν έδρα. Ούτε φυσική, ούτε για να αγωνίζονται, ούτε για να προπονούνται. Με ανθρώπους που υποστήριζαν με μεράκι την προσπάθεια.

Το 2013, είχαμε μια βάση στα Σπάτα, ώστε το οικοδόμημα που λέγεται υποδομές, να αρχίσει να λειτουργεί. Στο 2017, από τον Ιούνιο, ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια. Υπάρχουν τέσσερα αποδυτήρια, αίθουσα διδασκαλίας, γυμναστήριο, φυσιοθεραπευτήριο, γραφεία των προπονητών και έχουμε όλες τις υποδομές για να λειτουργούμε.

Πολύ σύντομα θα έχουμε τελειώσει τα γραφειοκρατικά και από τη νέα σεζόν θα έχουμε ακόμα δυο γήπεδα με κερκίδες και διαστάσεις ελίτ. Και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί να κάνουμε, ώστε οι συνθήκες να είναι άριστες, θα το κάνουμε. Έχουμε επίσης επεκταθεί σε 20 σημεία σ’ όλη την Ελλάδα.

Και θέλουμε να το δυναμώσουμε και να το επεκτείνουμε. Στόχος μας είναι δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό και Ακαδημαϊκό πρόγραμμα, που θα ανταποκρίνεται σε αγόρια και κορίτσια. Είναι στην κατεύθυνση μας, να δημιουργήσουμε και γυναικεία ομάδα. Είμαστε πολύ κοντά στη συμμετοχή σε τρία μεγάλα τουρνουά στο εξωτερικό.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι το πώς θέλουμε να δούμε τα πράγματα. Ένα ή δυο παιδιά, θα φτάσουν στον στόχο να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στο παιδί. Θέλουμε μέσα από την Ακαδημία αυτά τα παιδιά να πάρουν αρχές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε υγιείς φιλάθλους και οπαδούς της ΑΕΚ.

Εμείς θέλουμε να είμαστε κάτι παραπάνω από μια ποδοσφαιρική Ακαδημία. Διότι είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Φέτος και τα τρία παιδιά που έδωσαν Πανελλήνιες, πέρασαν σε πανεπιστήμιο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Όσα δεν παίξουν ποδόσφαιρο, να σπουδάσουν και να προοδεύσουν σ’ ότι επιλέξουν να κάνουν.

Όποιος κρίνει μόνο τα αποτελέσματα, έχει χάσει το δάσος και κοιτάζει μόνο το δέντρο. Θέλουμε να πετύχουμε πάνω απ’ όλα, να φτιάξουμε ένα υγιές περιβάλλον. Ήδη έχουμε ξεκινήσει προγράμματα που έχουν να κάνουν με την αθλητική ψυχολογική εκπαίδευση των παιδιών, των γονέων και των προπονητών.

Έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο μια σημαντική συνεργασία και πρωτοποριακή με τον κύριο Σαράντη. Οι παίκτες που φτιάχνουμε είναι για την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος».

– Αισθανθήκατε όταν επιστρέψατε ότι είχατε αφήσει κάτι στη μέση;

«Το κομμάτι αυτό που έχει να κάνει με τα παιδιά, με ενδιαφέρει πολύ. Πιστεύω πως έχω να δώσω πολλά. Με την υποστήριξη της διοίκησης, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Και στόχος μας είναι να δώσουμε τα πάντα, ώστε αυτό το εγχείρημα να πετύχει».

– Αν παραχωρηθεί ένας παίκτης που είναι παραγωγής των Ακαδημιών, δεν θα υπάρξει οικονομικό όφελος;

«Οποιαδήποτε συμφωνία για παίκτη υπάρξει, το ποσό θα επιστρέψει στην Ακαδημία. Δεν θα υπάρχει κανένα οικονομικά κέρδος».

– Πως μπορεί να λειτουργήσει ένα τέτοιο πρότζεκτ, σε μια ομάδα που έχει απαιτήσεις για αποτελέσματα;

«Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλος είναι ο σύλλογος. Μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, έχουν στις Ακαδημίες τους, τις ίδιες φιλοσοφίες που έχουμε και εμείς σ’ αυτό που προσπαθούμε να φτιάξουμε εδώ. Το ζήτημα είναι να υπάρχει συνέχεια. Τώρα είμαστε στην αρχή».

– Η επικοινωνία με την πρώτη ομάδα;

«Θα πρέπει να το κάνουμε. Διότι είμαστε ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δίνει την καθοδήγηση. Πρέπει να υπάρχει η βάση για το πώς κτίζουμε. Ποια είναι η αρχή και το τέλος της επικοινωνίας με την πρώτη ομάδα. Διότι αν δεν υπάρχει συνέχεια, η δουλειά η δική μας δεν θα έχει συνέχεια. Η ΑΕΚ δίνει αυτή την κατεύθυνση, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα. Αυτό που πιστεύουμε πως θα ετοιμάσουμε, από μόνο του θα είναι εισιτήριο για να έρθει στην Ακαδημία. Θέλουμε να φτιάξουμε το περιβάλλον έτσι όπως θέλουμε, έτσι ώστε τα παιδιά και οι γονείς να μην έχουν κανένα δίλημμα, σε ποια ομάδα θα πρέπει να έρθουν. Εμείς δίνουμε το πρόγραμμα».

– Πόσο εύκολο είναι στις δεδομένες συνθήκες, να «εκπαιδευτούν» τα νεαρά παιδιά;

«Τα δυο πράγματα που ευθύνονται για την κατάσταση στον ποδόσφαιρο, είναι πρώτο πως το ποδόσφαιρο έχει τυποποιηθεί. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο. Και το δεύτερο είναι πως τα παιδιά έχουν φτάσει στο σημείο να αγαπάνε αυτά που θα κερδίσουν από το ποδόσφαιρο και όχι το ίδιο το ποδόσφαιρο. Αυτά είναι σημεία των καιρών».

– Για την συνεργασία με τον κύριο Σαμαρά;

«Υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση στον κύριο Σαμαρά. Η χαρά ήταν τεράστια διότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να μπορείς να μιλήσεις την ίδια γλώσσα».

Σαμαράς: «Καλοί αθλητές και άνθρωποι»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σαμαράς τόνισε: «Χαίρομαι που τα παιδιά βρίσκονται σ’ ένα τέτοιο πρότζεκτ. Και για την ΑΕΚ που γίνεται οδηγός σε δύσκολες εποχές, που όλοι είναι πιεσμένη και φτιάχνει ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό αλλά με χαμόγελο μπαίνοντας και βγαίνοντας.

Θέλουμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά και ποδοσφαιρικά και εκπαιδευτικά. Είναι κάτι που πρέπει να δούμε σοβαρά, όσον αφορά τα παιδιά. Δεν είναι τα παιδιά το πρώτο θέμα στην Ελλάδα. Αλλά θα πρέπει να ασχοληθούμε με τους νέους ανθρώπους και χαίρομαι που βρίσκομαι σ’ ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Υπάρχουν πολλά πάνω στην εκπαίδευση. Ο πρώτος στόχος του σταφ εδώ, είναι να ασχοληθούμε με τον άνθρωπο. Κάτι που βλέπουμε σπανίως. Αυτό που πρεσβεύω είναι πρώτα τα παιδιά, πρώτα τον άνθρωπο. Ανάπτυξη σημαίνει ξεκινώ κάτι από πέντε χρονών και φτάνω μέχρι και 20.

Είναι κάτι δύσκολο που θέλει υπομονή και αφοσίωση. Γενικά πρεσβεύω την σωστή εκπαίδευση. Τώρα χαίρομαι που είμαι στην ΑΕΚ και που για πρώτη φορά γίνεται αυτό το εγχείρημα. Και γενικώς αυτό που πρεσβεύω είναι την σωστή εκπαίδευση στα παιδιά. Και είναι η κατάλληλη στιγμή, να κάνουμε στην πράξη, αυτό που πρεσβεύουμε.

Το να λέμε μόνο κερδίζω, δεν υπάρχει βάση. Η εκπαιδευτική διαδικασία, έχει να κάνει και με τα αποτελέσματα. Δεν γίνεται να μην εκπαιδεύουμε κάποιον, για να βγει νικητής. Αλλά δεν μπορεί να βγει κανείς νικητής, αν δεν έχει εκπαίδευση. Και εδώ θέλουμε μόνο να έχουμε επιτυχίες, χωρίς να έχουμε υποδομές. Μιλάμε για παραγωγή παικτών, που θα τα έχουν όλα. Και ως αθλητές και ως άνθρωποι.

Θέλουμε τους καλύτερους, θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους. Νικητής πάντως, είναι αυτός που βγαίνει έξω και βελτιώνεται κάθε μέρα. Θέλουμε να έχουμε παιδιά με αυτοπεποίθηση και προσωπικότητα.

Προφανώς κάποια στιγμή θα υπάρχει το αποτέλεσμα του γηπέδου. Αλλά πρώτα εμείς θέλουμε να σταθεροποιήσουμε αυτό το οικοδόμημα. Θέλουμε να βγάλουμε παίκτες σαν τον Παπαϊωάννου και τον Μανωλά. Αλλά χρειάζεται χρόνος. Πρώτα είναι η εκπαίδευση».

Το επιτελείο των Τμημάτων Υποδομής

Το τεχνικό, επιστημονικό και διοικητικό επιτελείο των Τμημάτων Υποδομής της ΠΑΕ ΑΕΚ υπό το νέο καθεστώς λειτουργίας τους, αποτελείται από τα παρακάτω πρόσωπα:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Ακης Ζήκος
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Γιάννης Σαμαράς
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Σταύρος Λέτσας
ΒΟΗΘΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Νίκος Γεωργέας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κ20: Γιώργος Σίμος
ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Κ20: Γιώργος Αλεξόπουλος
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ Κ20: Δημήτρης Στεργιόπουλος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ Κ20: Ηλίας Ατματσίδης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κ17: Ιβάν Νεντέλκοβιτς
ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ-ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ Κ17: Ηλίας Αμπατζίδης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ Κ17: Γιώργος Κιούπης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κ16: Μιχάλης Βλάχος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κ15: Βασίλης Παπαδάκης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κ14: Στέλιος Ορφανίδης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Κ13: Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Κ10-11-12: Μιχάλης Παυλής, Παναγιώτης Μπαρτζώκας
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ K14-15-16: Παναγιώτης Μπαρτζώκας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ SCOUTING: Δημήτρης Μάρκος
ΟΜΑΔΑ SCOUTING: Χάρης Κοπιτσής, Γιώργος Καραφέσκος, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Βαγγέλης Γαβρίλης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Ερίκ Μπουρακί
ΓΙΑΤΡΟΙ: Χάρης Λάλος, Γιακουμής Διακουμής
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ: Νίκος Καλαμποκάς, Κώστας Παυλίδης, Λευτέρης Ταμβάκης, Θεόδωρος Σεραφείδης

ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ: Ρωσσέτος Κόλλιας, Τάσος Πρίτσας

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ: Δημήτρης Μανίτσας, Δημήτρης Βαμβακίδης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: Κωνσταντίνα Κουσαξίδου

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024