Ότι λόγια και να χρησιμοποιήσει κάποιος για να περιγράψει το κλίμα στην Ιταλία, μετά τον αποκλεισμό των «ατζούρι» απ’ το Μουντιάλ, αδυνατούν ν’ αποδώσουν την πραγματικότητα. Οι Ιταλοί δεν μπορούσαν ούτε να…φανταστούν πως η εθνική τους ομάδα δε θα ταξιδέψει στη Ρωσία και μετά το «κάζο» στα μπαράζ, γίνεται το…έλα να δεις.

Ο Τύπος (και ειδικά οι αθλητικές εφημερίδες) ασκεί δριμύτατη κριτική στους ποδοσφαιριστές και φυσικά τον (πρώην πλέον) ομοσπονδιακό τεχνικό, Τζιανπιέρο Βεντούρα.
Ενδεικτικό του αναβρασμού που επικρατεί είναι το πρωτοσέλιδο της «Κοριέρε Ντέλο Σπορ» η οποία κυκλοφόρησε με βασικό τίτλο: «Έξω όλοι» και προσθέτει. «Η Ιταλία δεν θα πάει Μουντιάλ μετά από εξήντα χρόνια. Φεύγει ο Βεντούρα αλλά δεν πρέπει να είναι ο μόνος».

Στο ίδιο μήκος και η «Τούτοσπορ» με τίτλο «όλοι στο σπίτι. Η ντροπή δεν αφορά μόνο τον Βεντούρα, αλλά όλο το πλάνο που είχαμε σαν ομάδα». Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα, «Γκαζέτα» επέλεξε απλά τη λέξη «τέλος» για να περιγράψει τον αποκλεισμό της «σκουάντρα ατζούρα» απ’ την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ξεχωριστή θέση στα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου καταλαμβάνει το «αντίο» του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην εθνική ομάδα της χώρας του. Ο πορτιέρε της Γιουβέντους ανακοίνωσε (με δάκρυα στα μάτια) μετά το τέλος του ματς ότι σταματά από τη «σκουάντρα ατζούρα» μετά από μια ονειρική καριέρα. Όλοι στέκονται στο πόσο πολύ ήθελε να πάει ο Μπουφόν σ’ ένα ακόμα Μουντιάλ, αποθεώνοντας τον τερματοφύλακα της «βέκια σινιόρα» για τα όσα πρόσφερε στην εθνική του ομάδα.

Αναλαμβάνει ο Αντσελότι

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι εξελίξεις «τρέχουν» για την εθνική ομάδα της Ιταλίας και ο Βεντούρα παραιτήθηκε από το πόστο του. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας είναι σ’ αναζήτηση νέου προπονητή και όλα δείχνουν ότι ο Κάρλο Αντσελότι θ’ αναλάβει τα «ηνία» της Ιταλίας.

Ο πρώην τεχνικός της Μπάγερν έχει κάνει τις πρώτες συζητήσεις με τους ιθύνοντες της ιταλικής ομοσπονδίας και φαίνεται πως οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας