Υπ.Παιδείας: Νόμιμο το Π.Δ για την κλήρωση των σημαιοφόρων
Απάντηση στους γονείς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με το Π.Δ που αφορά στην κλήρωση των σημαιοφόρων για τις παρελάσεις έδωσε το υπουργείο Παιδείας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχουν ενσωματωθεί σε αυτό παρατηρήσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Απάντηση στους γονείς που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας
σχετικά με το Π.Δ που αφορά στην κλήρωση των σημαιοφόρων για τις
παρελάσεις έδωσε το υπουργείο Παιδείας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχουν
ενσωματωθεί σε αυτό παρατηρήσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
«Το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 (που ρυθμίσει μία σειρά θεμάτων της καθημερινής λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων) έχει ακολουθήσει την προβλεπόμενη για όλα τα Π.Δ. διαδικασία έκδοσης» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας σε σημερινή ανακοίνωση και προσθέτει: « Έχει υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας κι έχουν ενσωματωθεί παρατηρήσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου πριν από την τελική του υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρς, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας γονείς επτά αριστούχων μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, θεωρώντας ότι το προεδρικό διάταγμα, βάσει του οποίου η επιλογή των σημαιοφόρων στις παρελάσεις θα γίνεται με κλήρωση, είναι αντισυνταγματικό και παράνομο.
Συγκεκριμένα, οι γονείς υποστηρίζουν ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος, που αφορά την προστασία της Παιδείας, αναφέρεται στην ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών και προσθέτουν ότι η σχετική διάταξη του επίμαχου διατάγματος είναι άκυρη, κατά το σκέλος εκείνο που αναφέρει ότι την ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις μπορεί να την κρατά ακόμα και ο χειρότερος από πλευράς βαθμολογίας και διαγωγής μαθητής.
in.gr
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»
- Μέση Ανατολή: 25 δισ. δολάρια έχει κοστίσει ο πόλεμος στις εταιρείες – Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται
- Έχω παιδιά: Πώς να γίνεις cool;
- Ρόδος: Μαρτυρία σοκ για το τροχαίο δυστύχημα – «Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς»
- Κεφαλονιά: Σε βαρύ κλίμα το 40ήμερο μνημόσυνο για τη 19χρονη Μυρτώ – Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της
- Γαλλία: Δέκα νέα φερόμενα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν εμφανίστηκαν σε έρευνα
- Ροντινέι: «Ο Ολυμπιακός θα γυρίσει πιο δυνατός – Είμαστε και πάντα θα είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα»
- Ryanair: Τα σχέδιά της για το σενάριο του «Αρμαγεδδώνα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442