Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα επεισόδια στην κόντρα για Paradise Papers και Καμμένο

Νέα επεισόδια στην κόντρα για Paradise Papers και Καμμένο

Στο προσκήνιο αναμένεται να βρεθεί και πάλι από το Μέγαρο Μαξίμου τις επόμενες ώρες η υπόθεση των Paradise Paperes, ενώ την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να συντηρεί - με αποκαλύψεις όπως λένε κεντρικά στελέχη της - την ιστορία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον μεσάζοντα για την πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

Στο προσκήνιο αναμένεται να βρεθεί και πάλι από το Μέγαρο Μαξίμου τις
επόμενες ώρες η υπόθεση των Paradise Paperes, ενώ την ίδια στιγμή η Νέα
Δημοκρατία θα συνεχίσει να συντηρεί – με αποκαλύψεις όπως λένε κεντρικά
στελέχη της – την ιστορία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με
τον μεσάζοντα για την πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

Επί της ουσίας η σύγκρουση για την διαφθορά, την διαπλοκή και τις off shore δεν πρόκειται να κοπάσει και ήδη χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδειξε με την δημόσια δήλωσή του για την διανομή του υψηλού κοινωνικού μερίσματος, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ότι η υπόθεση Paradise Papers θα είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής του για την επόμενη περίοδο.

Και μπορεί η προσοχή όλων να στράφηκε στο διπλάσιο κοινωνικό μέρισμα που θα χορηγηθεί φέτος και από το οποίο θα ωφεληθούν περίπου 3,4 εκατ. πολίτες και να κυριαρχεί η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, όμως η πρωθυπουργική στρατηγική είναι σαφής, ενώ αντίθετα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι στο Στρασβούργο, θεωρεί ότι ο Αλ. Τσίπρας επίσπευσε τις ανακοινώσεις για να καλύψει την υπόθεση Καμμένου.

Επί του πρωθυπουργικού σχεδίου, δεν ήταν καθόλου τυχαία εξάλλου η αναφορά του στις offshore, αλλά και στις ελίτ που με τις κινήσεις τους συνέβαλλαν στην διαιώνιση της κρίσης. «…η ελίτ του τόπου φόρτωσε ξεδιάντροπα τα βάρη στους πολλούς, φοροδιαφεύγοντας και βγάζοντας το πλούτο της σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού» είπε ο Πρωθυπουργός και έδειξε ουσιαστικά – χωρίς ονομαστική αναφορά όμως – στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του Κυρ. Μητσοτάκη, το όνομα της οποίας υπάρχει στα Paradise Papers.

«…offshore δεν έφτιαχναν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Offshore δεν έφτιαχνε η μεσαία τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι. Offshore και μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό έκανε η καλομαθημένη πολιτική και επιχειρηματική ελίτ, που διαπλεκόταν για να εξασφαλίσει τη χλιδή της» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, θέλοντας να βάλει το πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης, όπου κεντρικό σημείο έχει η επισήμανση πως για την υπερφορολόγηση των τελευταίων οκτώ ετών, υπάρχουν υπαίτιοι, δηλαδή η ελίτ και το παλαιό σύστημα που κατέφευγε σε off shore εταιρείες και δεν φορολογούνταν.

Η κίνηση του Πρωθυπουργού δεν εξέπληξε την αξιωματική αντιπολίτευση, όπου κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι όσο περισσότερο πιέζεται ο Αλ. Τσίπρας τόσο θα επιτίθεται με ένταση κατά της ΝΔ, του αρχηγού της, αλλά και συγγενικών του προσώπων.

Εμμένουν στην υπόθεση Καμμένου
Από την αξιωματική αντιπολίτευση θα εμμείνουν στην υπόθεση Καμμένου που θεωρούν πάρα πολύ σοβαρή, ενώ για το κοινωνικό μέρισμα, λένε ότι είναι το μισό από το 2016, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως παροχή η επιστροφή των εισφορών επί των συντάξεων που είχαν παρακρατηθεί, εκδόθηκε δικαστική απόφαση και ήδη είχε ανακοινωνηθεί η επιστροφή τους. Επίσης, εγείρουν και θέμα για τις εξαγγελίες που αφορούν στην κάλυψη των υποχρεώσεων προς τη ΔΕΗ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Επί της ουσίας όμως της στρατηγικής του Αλ. Τσίπρα, στη ΝΔ επιμένουν ότι το διάγγελμα δεν είχε προγραμματιστεί εδώ και ημέρες, αλλά έγινε στα πλαίσια του κυβερνητικού αντιπερισπασμού για την υπόθεση Καμμένου και πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και σημειώνουν την πρωθυπουργική σιωπή επί του θέματος.

Άρης Ραβανός

in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024