Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πολιτικός κόσμος για την απώλεια του Γιάννη Καψή

Ο πολιτικός κόσμος για την απώλεια του Γιάννη Καψή

Αγωνιστή για τα δημοκρατικά ιδεώδη και ακέραιο άνθρωπο που πορεύτηκε με συνέπεια, ήθος και τόλμη χαρακτηρίζουν τα πολιτικά κόμματα και ο πρόεδρος της Βουλής τον Γιάννη Καψή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Αγωνιστή για τα δημοκρατικά ιδεώδη και ακέραιο άνθρωπο που πορεύτηκε με συνέπεια, ήθος και τόλμη χαρακτηρίζουν τα πολιτικά κόμματα και ο πρόεδρος της Βουλής τον Γιάννη Καψή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Γόνιμη διαδρομή στα δημόσια πράγματα

Τη θλίψη του για την απώλεια του πολιτικού και δημοσιογράφου Γιάννη Καψή εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης.

«Ο Γιάννης Καψής, ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος και πολιτικός με μακρά και γόνιμη διαδρομή στα δημόσια πράγματα της χώρας, έφυγε από τη ζωή σήμερα. Το πάθος του για την αλήθεια και τη δημοκρατία, οι πολιτικοί και κοινωνικοί του αγώνες αποτυπώθηκαν στη σημαντική διαδρομή του μέσα από το προδικτατορικό «Έθνος» και τα μεταπολιτευτικά «Νέων»» σημείωσε ο κ. Βούτσης, συμπληρώνοντας πως «η πολυετής θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών ανέδειξε ένα πλούσιο διπλωματικό έργο για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων, με συνθήκες και συμφωνίες που παραμένουν σε ισχύ ως τις μέρες μας».

Αγωνίστηκε για τα δημοκρατικά ιδεώδη

Την αντιδικτατορική δράση και την επιτυχή σταδιοδρομία του Γιάννη Καψή στα μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τον θάνατο του Γιάννη Καψή» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γ. Καψής αγωνίστηκε για τα δημοκρατικά ιδεώδη, για τα οποία και διώχτηκε από το καθεστώς της χούντας. Η σταδιοδρομία του στο χώρο της δημοσιογραφίας περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές επιτυχίες που τον καθιέρωσαν ως έναν από τις πιο εξέχουσες μορφές της γενιάς του στον χώρο των ΜΜΕ».

«Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Πορεύθηκε με συνέπεια, ήθος και τόλμη

Ανακοίνωση για το θάνατο του Γιάννη Καψή εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, το μήνυμα της οποίας αναφέρει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, σημειώνοντας πως «ο Γιάννης Καψής σε όλη τη διαδρομή του πορεύθηκε με συνέπεια, ήθος και τόλμη και άφησε το στίγμα του στο δημοσιογραφικό στίβο και την πολιτική ζωή του τόπου».

Ενεργός δημοκράτης, ακέραιος άνθρωπος

«Ο Γιάννης Καψής υπήρξε μια εμβληματική μορφή που άφησε το αποτύπωμά της στη δημοσιογραφία, την αντίσταση κατά της δικτατορίας και την πολιτική ζωή» τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Ο αγαπημένος μας Γιάννης, υπήρξε ένας ενεργός δημοκράτης πολίτης που βρισκόταν πάντα στις επάλξεις των αγώνων της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, ένας άξιος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου με ξεχωριστή συμβολή και ήθος» σημείωσε η κ. Γεννηματά συμπληρώνοντας: «Αποχαιρετούμε έναν ακέραιο άνθρωπο, έναν κορυφαίο δημοσιογράφο, έναν διαχρονικά συνεπή αγωνιστή. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Μαχητής δημοσιογράφος και πολιτικός

«Ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας μαχητής δημοσιογράφος και πολιτικός «έφυγε» από κοντά μας. Η λύπη μας είναι μεγάλη. Καλό ταξίδι, Γιάννη» ήταν το σχόλιο του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργου Παπανδρέου.

Σημαντικός και έντιμος άνθρωπος

«Ο δημοσιογραφικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά σήμερα, τον Γιάννη Καψή έναν σημαντικό και έντιμο άνθρωπο, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου» αναφέρει το σχόλιο της Ένωσης Κεντρώων για το θάνατο του Γιάννη Καψή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

in.gr

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024