Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA τον Οκτώβριο

Νέα μείωση της εξάρτησης των τραπεζών από τον ELA τον Οκτώβριο

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΕΚΤ (ELA) μειώθηκε κατά 5,74 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Αντίθετα αυξηση κατέγραψε η χρηματοδότησή τους απευθείας από την ΕΚΤ στα 14,6 δισ. ευρώ, από 13,2 δισ. ευρώ.

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της ΕΚΤ
(ELA) μειώθηκε κατά 20,2% ή 5,74 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) την Δευτέρα. Η χρηματοδότηση διαμορφώθηκε στα 22,73 δισ. ευρώ από τα 28,49 δισ. τον Σεπτέμβριο.
Αντίθετα αυξηση κατέγραψε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από την ΕΚΤ, η οποία τον Οκτώβριο ανήλθε στα 14,6 δισ. ευρώ, από 13,2 δισ. ευρώ.
Στο σύνολό της η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα (η οποία περιλαμβάνει τη ρευστότητα από την ΕΚΤ και τον μηχανισμό ELA), τον Οκτώβριο περιορίστηκε στα 37,3 δισ. ευρώ από 41,7 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Η υποχώρηση της εξάρτησης από τον ELA που σημειώνεται από το περασμένο καλοκαίρι οφείλεται στην επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ πέρυσι τον Ιούνιο, που έδωσε ξανά πρόσβαση στην φθηνή χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024