Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφτασε στις Φιλιππίνες ο Τραμπ

Έφτασε στις Φιλιππίνες ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφθασε την Κυριακή στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, για να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση ηγετών χωρών της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφθασε την Κυριακή στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, για να συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση ηγετών χωρών της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο Τραμπ έφθασε στις Φιλιππίνες από το Βιετνάμ, όπου πήρε μέρος στη σύνοδο κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), στη διάρκεια της οποίας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για το εμπόριο και είχε σύντομη συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι Φιλιππίνες είναι ο τελευταίος σταθμός μιας περιοδείας στη διάρκεια της οποίας ο Τραμπ μετέβη επίσης στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Μερικές ώρες πριν από την άφιξη του Τραμπ, η φιλιππινέζικη αστυνομία έκανε χρήση εκτοξευτήρων νερού για να εμποδίσει εκατοντάδες αντιμαερικανούς διαδηλωτές να φθάσουν στην αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα.

Ο πρόεδρος Ντουτέρτε λέει πως «είναι καλύτερα να μην αγγίξει κανείς» τη διένεξη για τη Νότια Σινική Θάλασσα

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε δήλωσε ότι τη διένεξη για τη Νότια Σινική Θάλασσα, ανάμεσα στην Κίνα και άλλους πέντε διεκδικητές, μεταξύ των οποίων οι Φιλιππίνες, «είναι καλύτερα να μην την αγγίξει κανείς».

«Πρέπει να είμαστε φίλοι, οι άλλοι θερμοκέφαλοι θα ήθελαν από εμάς να αντιμετωπίσουμε την Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο σε τόσα πολλά θέματα», δήλωσε ο Ντουτέρτε στη διάρκεια τελετής την παραμονή της συνόδου κορυφής χωρών της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

«Τη Νότια Σινική Θάλασσα είναι καλύτερα να μην την αγγίξει κανείς, κανείς δεν αντέχει να πάει σε πόλεμο».

Η Κίνα διεκδικεί σχεδόν ολόκληρη τη Νότια Σινική Θάλασσα, ενώ διεκδικήσεις έχουν επίσης η Ταϊβάν, το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και το Μπρουνέι.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024