Κενυατική υπόθεση το βάθρο στον 35ο Μαραθώνιο
Κενυατική υπόθεση ήταν ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, καθώς στις πρώτες τρεις θέσεις της ιστορικής διαδρομής, τερμάτισαν ισάριθμοι εκπρόσωποι της αφρικανικής χώρας.
Κενυατική υπόθεση ήταν ο φετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, καθώς στις πρώτες τρεις θέσεις της ιστορικής διαδρομής, τερμάτισαν ισάριθμοι εκπρόσωποι της αφρικανικής χώρας. Μετά από 42.195 μέτρα, πρώτος έκοψε το νήμα ο Σάμουελ Καλαλέι με επίδοση 2:12.17 και τον ακολούθησαν οι συμπατριώτες του, Μίλτον Ρότιτς (2:14.18) και Τζόναθαν Γιέγκο Κίπου 2:16.00.
Παράλληλα, ο Κώστας Γκελαούζος αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ελλάδας, καθώς τερμάτισε σε 2:27.21, ακολουθούμενος από τον Χριστόφορο Μερούση (2:28.19) και τον Παναγιώτη Καραϊσκο (2:28.57).
Για τις γυναικείες συμμετοχές, η Πεντάτου Μπουτάνε από την Αιθιοπία αναδείχθηκε νικήτρια, καθώς κάλυψε τα 42.195 μέτρα της κλασσικής διαδρομής σε δύο ώρες 34 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Αλις Τζεπκεμπόϊ Κίβορ από την Κένυα (2:34.22) και στην τρίτη, η συμπατριώτισσα της, Νάνσι Αρουσέϊ (2:34.50).
Παράλληλα, η Ράνια Ρεμπούλη αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδας, καθώς τερμάτισε σε 2:49.05, μπροστά από τις Γλυκερία Τζιατζά (2:51.13) και Φωτεινή Δαγκλή Παγκότο (2:53.57).
Αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων
Ο Χρήστος Καλλίας ήταν ο νικητής στα 10 χλμ, που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Ελληνας δρομέας, κάλυψε την απόσταση σε 30:50, με δεύτερο τον Νίκο Φράγκο (31:38) και τρίτο τον Αχιλλέα Τζανετόπουλο (31:40).
Στις γυναίκες, πρώτευσε η Ελευθερία Πετρουλάκη (35:58) και ακολούθησαν η Ιταλίδα, Στάρα Γκαλιμπέρτι (36:21) και η Αναστασία Καρακατσάνη (36:47).
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, Ρόουζ Τσελίμο από το Μπαχρέιν (με κενυατική καταγωγή), ήταν η νικήτρια στα 5χλμ γυναικών που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Η Τσελίμο, κάλυψε την απόσταση σε 16:40 με δεύτερη την Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (17:26) και τρίτη την Ανθή Κυριακοπούλου (17:41).
Στους άνδρες, νικητής ήταν ο Γιώργος Τάσσης με 14:51, ενώ ακολούθησαν οι Μάρκος Γκουρλιάς (15:19) και Γιώργος Μίνος (15:24).
Μέχρι το απόγευμα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Θυμίζουμε ότι σήμερα η Αθήνα και όλο το τμήμα του Λεκανοπεδίου, κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής θα είναι απροσπέλαστο μέχρι το απόγευμα, καθώς ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις της Τροχαίας.
in.gr
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Τα… μαθηματικά της τελευταίας αγωνιστικής στη Euroleague – Όλα τα σενάρια και οι πιθανοί συνδυασμοί για εξάδα και play in (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442