Ικανοποίηση από τις επαφές Κοτζιά – Μπουσάτι στην Κρήτη
Οι δύο υπουργοί κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν «σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον τα ανοικτά διμερή θέματα».
«Oυσιαστική δουλειά» και «ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» στα ανοικτά διμερή θέματα Ελλάδας και Αλβανίας δηλώνουν ότι έγιναν κατά τις συνομιλίες που είχαν στην Κρήτη, οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Ντιτμίρ Μπουσάτι.
Οι δύο υπουργοί, όπως αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν, κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν «σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον τα ανοικτά διμερή θέματα» αναγνωρίζοντας «τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους».
«Οι συνομιλίες αποτέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» προστίθεται στο ανακοινωθέν των δύο υπουργών, επισημαίνοντας ότι «οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα θα συνεχιστούν».
Υπό αυτό το πρίσμα, δε, «συμφωνήθηκε ότι οι υπουργοί θα συναντηθούν εκ νέου κατά την προσεχή περίοδο στην Αλβανία, προκειμένου να αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο και να αποφασίσουν για περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα προόδου».
in.gr
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
- Σύνοδος κορυφής υπό πίεση: Το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι μεταξύ του «οικοδεσπότη» Ερντογάν και του «μπαμπάκα» Τραμπ
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η Νότια Κορέα έκανε την ΑΙ να πάψει να είναι εχθρός των εργαζομένων
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ ήταν πιο εκτεταμένοι από τους προηγούμενους – Επλήγησαν «πάνω από 80 στόχοι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442