«Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη, οι πολίτες ψήφισαν να υπάρχει ο χώρος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος.

Όντας εμφανώς ικανοποιημένος, ανέφερε πως η συμμετοχή των πολιτών ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους ειρωνεύονταν την προσπάθεια.

Ο κ. Αλιβιζάτος ανακοίνωσε και επίσημα πως η συμμετοχή ξεπέρασε τις 200.000 και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα πάει αρκετά πιο ψηλά, καθώς τα εκλογικά τμήματα δε θα κλείσουν μέχρι να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες.

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές η συμμετοχή πλησιάζει στα επίπεδα των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μαίου 2012 με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που εγκαινίασε ο Γ.Παπανδρέου το 2004. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παρακολουθήστε εδώ όλη τη διαδικασία των εκλογών στην Κεντροαριστερά LIVE

in.gr