Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευ.Βενιζέλος: Εθνικός ή κομματικός πατριωτισμός;

Ευ.Βενιζέλος: Εθνικός ή κομματικός πατριωτισμός;

Eίναι ανάγκη η προοδευτική δημοκρατική παράταξη να διεκδικήσει το μεγαλύτερο δυνατό εύρος, δηλαδή το προοδευτικό Κέντρο, τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στα Νέα υπό τον τίτλο «Εθνικός ή κομματικός πατριωτισμός;» με το οποίο τοποθετείται εν όψει των εκλογών για πρόεδρο της Κεντροαριστεράς. «Προϋπόθεση ήταν και είναι να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει κομματικός πατριωτισμός διαφορετικός από τον εθνικό πατριωτισμό και τις ιστορικές του προτεραιότητες» σημειώνει.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» υπό τον τίτλο «Εθνικός ή κομματικός πατριωτισμός;» τοποθετείται ενόψει των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της Κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι είναι ανάγκη η προοδευτική δημοκρατική παράταξη να διεκδικήσει το μεγαλύτερο δυνατό εύρος, δηλαδή το προοδευτικό Κέντρο.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πρέπει να κινηθεί διευρύνοντας το δυνητικό της ακροατήριο. Προσθέτει δε ότι «προϋπόθεση ήταν και είναι να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει κομματικός πατριωτισμός διαφορετικός από τον εθνικό πατριωτισμό και τις ιστορικές του προτεραιότητες».

«Η οργανωτική ενότητα είναι όμως όρος αναγκαίος αλλά όχι επαρκής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει για τα επόμενα βήματα μετά την εκλογή αρχηγού ότι «με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης της διαδικασίας ελπίζω ότι θα δοθεί η έμφαση που πρέπει στα ουσιαστικά πολιτικά και προγραμματικά ζητήματα. Στα εθνικά, ιστορικά και αξιακά προτάγματα της εποχής μας, που μας οδηγούν σε υπεύθυνες, ευθείες και ολοκληρωμένες απαντήσεις στα επίμονα πρακτικά ερωτήματα για την “Ελλάδα μετά”».

in.gr

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024