Λονδίνο: Αποκλείει «νέο σύνορο» μεταξύ Β. Ιρλανδίας και Βρετανίας
Το Λονδίνο απέκλεισε την Παρασκευή το ενδεχόμενο οι λύσεις που αντιμετωπίζονται για να αποφευχθεί η επαναφορά ενός «σκληρού» συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία να επιφέρουν τη δημιουργία ενός νέου συνόρου στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το Λονδίνο απέκλεισε την Παρασκευή το ενδεχόμενο οι λύσεις που αντιμετωπίζονται για να αποφευχθεί η επαναφορά ενός «σκληρού» συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία να επιφέρουν τη δημιουργία ενός νέου συνόρου στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για ειδικές λύσεις για τις μοναδικές συνθήκες της Βόρειας Ιρλανδίας», δήλωσε ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.
Όμως «αυτό δεν μπορεί να σημάνει τη δημιουργία ενός νέου συνόρου στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου», δηλαδή ανάμεσα στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και το υπόλοιπο βασίλειο, επέμεινε ο Ντέιβις.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η ΕΕ επιθυμεί να μπορέσει η Βόρεια Ιρλανδία να παραμείνει μέσα στην ευρωπαϊκή τελωνειακή ένωση μετά το Brexit ώστε να αποφευχθεί η επαναφορά ενός σκληρού συνόρου με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Το ζήτημα των συνόρων με την Ιρλανδία είναι ένα από τα θέματα προτεραιότητας για τα οποία το Λονδίνο και η ΕΕ οφείλουν να βρουν λύσεις πριν οι Βρυξέλλες δεχθούν να ανοίξουν μια δεύτερη φάση διαβουλεύσεων για τις εμπορικές σχέσεις τους μετά το Brexit.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται – Η ημερομηνία και τα ποσά ανά παιδί
- Τα ευχολόγια περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ προς το Ιράν – Κουβέντα για ΗΠΑ και Ισραήλ
- Σημαντικός ο ρόλος των εθελοντών στην πολιτική προστασία
- Τα τρία «μέτωπα» του ΠΑΣΟΚ για τις υποκλοπές και το «σφυροκόπημα» του Ανδρουλάκη προς τον Μητσοτάκη
- «Λα Χέφα»: Η σύζυγος του δολοφονημένου βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο και οι γυναίκες στο επίκεντρο των καρτέλ
- Καραλής: «Μου δίνει τεράστια δύναμη ο πατέρας μου και ο κόσμος, ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει» (vid)



