Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ξανά η κατάθεση Παπαδήμου

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. ξανά η κατάθεση Παπαδήμου

Η σύλληψη του 29χρονου που φέρεται να είχε ταχυδρομήσει το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο οδηγεί τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής σε νέα εξέταση της κατάθεσης του πρώην πρωθυπουργού προκειμένου να εντοπίσουν πιθανές σχέσεις του δράστη με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η σύλληψη του 29χρονου που φέρεται να είχε ταχυδρομήσει το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο οδηγεί τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής σε νέα εξέταση της κατάθεσης του πρώην πρωθυπουργού προκειμένου να εντοπίσουν πιθανές σχέσεις του δράστη με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Βήμα, ο κ. Παπαδήμος είχε αναφέρει στους αστυνομικούς πως είχε ενημερωθεί ότι το όνομά του περιλαμβανόταν σε λίστα ή σε κείμενα που είχαν βρεθεί σε οικία μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης, συμπληρώνοντας πως είχε δεχθεί τηλεφωνικές απειλές στην οικία του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δημιουργείται ένας νέος εκτελεστικός βραχίονας στο χώρο της τρομοκρατίας και πως οι επιθέσεις -χωρίς ανάληψη ευθύνης- στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και εναντίον αστυνομικών πιθανόν να έχουν και συνέχεια.

Μάλιστα, οι Αρχές επιχειρούν μέσα από την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους αποκαλύψουν τον τρόπο δράσης των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη χώρα μας, αλλά και πιθανές αλλαγές στο σχεδιασμό των τρομοδεμάτων, καθώς αξίζει να σημειωθεί πως ο φάκελος είχε ελεγχθεί στη Βουλή χωρίς να εντοπιστεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη ήταν κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου, τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγξω το περιεχόμενο αυτού. Τότε διαπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. To κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα, το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με τη χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα. Κατά τη διάρκεια αυτής μου της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο…» ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ. Παπαδήμος και συμπλήρωσε:

«Η αλληλογραφία μου αποστέλλεται στην οικία μου, στην Ακαδημία Αθηνών και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σημειώσω ότι προσωπικά εγώ δεν παραλαμβάνω αλληλογραφία στα χέρια μου αν δεν έχει ελεγχθεί. Η αλληλογραφία που αποστέλλεται στην οικία μου ελέγχεται από μηχανήματα που υπάρχουν στην είσοδο του ελληνικού Κοινοβουλίου. Η αλληλογραφία μου που αποστέλλεται τόσο στην Ακαδημία Αθηνών όσο και στην Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχεται από μηχανήματα που βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδος».

in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024