Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην τελική ευθεία το αποτεφρωτήριο στην Αθήνα

Στην τελική ευθεία το αποτεφρωτήριο στην Αθήνα

Το «πράσινο φως» για την χωροθέτηση του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα έδωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων.

Το «πράσινο φως» για την χωροθέτηση του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα έδωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων.

Με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου στην χωροθέτηση του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στον Ελαιώνα «ανοίγει ο δρόμος» για την κατασκευή του, παρά το ότι εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής που γειτνιάζει με τον χώρο όπου προβλέπεται η κατασκευή.

Η μελέτη για το αποτεφρωτήριο

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, ύστερα από μελέτη και αφού αξιολογήθηκαν εννέα ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων και 30 ιδιωτικά ακίνητα που είχαν τεθεί στη διάθεση του δήμου για παραχώρηση κατά χρήση, κρίθηκε ως καταλληλότερο ακίνητο το λεγόμενο Οικοδομικό Τετράγωνο 17, ιδιοκτησίας Δήμου Αθηναίων, στον Ελαιώνα. Εδώ και καιρό υπάρχουν ενστάσεις για τυχόν εμπλοκές λόγω της γειτνίασης του χώρου, με εγκαταστάσεις, κοντά, στη λεωφόρο Αθηνών προς την Ιερά οδό, όπως είναι σούπερμαρκετ, το χρηματιστήριο, εκκλησάκι στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού κ.ά.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ότι διασφαλίζεται πλήρως η ορθή λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για την υγεία και το περιβάλλον οι κάτοικοι από την ευρύτερη οικιστική ζώνη ανησυχούν, παρά τις διαβεβαιώσεις.

Η δημοτική Αρχή τονίζει επίσης ότι η περιοχή όπου χωροθετήθηκε το Κέντρο θα διαμορφωθεί σε πάρκο, με μικρό ποσοστό (περίπου πέντε τοις εκατό) των 60 στρεμμάτων να καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του κέντρου (το υπόλοιπο θα αναδειχθεί με δεντροφυτεύσεις και πράσινο). Όλες οι δημοτικές παρατάξεις (με εξαίρεση εκείνη που στηρίζει η Χρυσή Αυγή) αποδέχτηκαν την ανάγκη να κατασκευαστεί το κέντρο και υπερψήφισαν, αν και υπήρξε έντονη κριτική για έλλειμμα ενημέρωσης προς τους κατοίκους της περιοχής από τη δημοτική Αρχή.

Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα βήματα, σε πολλές χώρες της Ευρώπης η «πλειονότητα» ή μεγάλο ποσοστό επί του συνόλου των νεκρών, αποτεφρώνεται: Στην Ελβετία το ποσοστό φτάνει το 87,5%, στις σκανδιναβικές, Δανία (81%), Σουηδία (80%), Φινλανδία (48%) και Νορβηγία (39%) καταγράφονται μεγάλα ποσοστά, στη Βρετανία 75% και στη Γερμανία 55%, στην Ιβηρική, Πορτογαλία 50,5% και Ισπανία 46,5%, στη Γαλλία 34,5% και στην Ιταλία 20%.

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024