Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέσω Ζάγκρεμπ πάει Μουντιάλ η Εθνική

Μέσω Ζάγκρεμπ πάει Μουντιάλ η Εθνική

Στις 21:45 το βράδυ θα ξεκινήσει η πρώτη αναμέτρηση Κροατίας – Ελλάδας για τα μπαράζ που θα δώσουν το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Την ευκαιρία να βρεθεί σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρίτη συνεχή διοργάνωση έχει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που αγωνίζεται σήμερα κόντρα στην Κροατία για το «πρώτο ημίχρονο» των διπλών αναμετρήσεων.

Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει (21:45) στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ μια ομάδα πολύ ικανή μεσοεπιθετικά, αλλά με κενά και προβλήματα στην ανασταλτική και αμυντική λειτουργία. Μια ομάδα με εντυπωσιακή ποιότητα, με παίκτες πρωταγωνιστές σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους αλλά και με όλες τις ιδιαιτερότητες και τα σύνδρομα που κατατρύχουν τους βαλκανικούς λαούς.

Οι διεθνείς του Μίχαελ Σκίμπε καλούνται λοιπόν να σταθούν στο ύψος που αρμόζει η περίσταση, να είναι ανταγωνιστικοί, ψύχραιμοι, να εκμεταλλευτούν την ομοψυχία τους και να διαχειριστούν έξυπνα τη «θερμή» ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν απόψε οι φίλοι της Κροατίας, προκειμένου να παίξουν για την πρόκριση στο δικό τους «ηφαίστειο».

Στο «μυαλό» του Σκίμπε

Ο Σκίμπε και οι συνεργάτες του έχουν αναλύσει ενδελεχώς τους Κροάτες στους Έλληνες διεθνείς. Το scouting report αναφέρει πως μεσοεπιθετικά ο αντίπαλος διαθέτει ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη ποιότητα, οι οποίοι μπορούν στην καλή ημέρα τους να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Αμυντικά, όμως, είναι ευάλωτοι κι έτσι μεγάλο μέρος της τακτικής επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Εθνική θα χτυπήσει στην Αχίλλειο πτέρνα τους.

Το έργο του Γερμανού εκλέκτορα μόνο εύκολο δεν είναι πάντως, αφού δύο βασικοί ποδοσφαιριστές του, ο Μανωλάς (τιμωρημένος) και ο Μάνταλος (τραυματίας) βρίσκονται εκτός πλάνων, όπως και ο Δώνης, ενώ ο Τοροσίδης θα είναι μεν στον πάγκο αλλά δεν θα παίξει και ο Παπασταθόπουλος θα σφίξει τα δόντια για να τα καταφέρει, αφού προέρχεται από τον τραυματισμό στον αγώνα της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν.

Στο 4-2-3-1 του Σκίμπε τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, δεξιός μπακ ο Ρέτσος, αριστερός ο Τζαβέλλας και στόπερ ο Σωκράτης με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ζέκα και Τζιόλης θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, οι δύο αμυντικοί μέσοι, ενώ μια θέση διεκδικούν και οι Ταχτσίδης, Σάμαρης. Ο Φορτούνης θα κινείται μερικά μέτρα πίσω από τον Μήτρογλου, ενώ στα άκρα θα παίξουν οι Μπακασέτας και Σταφυλίδης.

Ελληνικός… εφιάλτης

Η Εθνική ομάδα αποτελεί έναν από τους «κακούς δαίμονες» της Κροατίας, με την οποία έχει αναμετρηθεί κατά το παρελθόν σε έξι αγώνες και μετρά δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Μάλιστα, η μοναδική νίκη της «Χρβάτσκα» είχε την υπογραφή του νυν προέδρου της κροατικής ομοσπονδίας, Νταβόρ Σούκερ!

Κατά σύμπτωση, αυτό συνέβη στο πρώτο παιχνίδι που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου 1997, όταν η Κροατία νίκησε την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη με γκολ του Σούκερ.

Το παρελθόν των ελληνοκροατικών συναντήσεων:

10/11/1996 (Προκριματικά Μουντιάλ 1998): Κροατία-Ελλάδα 1-1 (45΄ Σούκερ – 9΄ Νικολαΐδης)
30/04/1997 (Προκριματικά Μουντιάλ 1998): Ελλάδα-Κροατία 0-1 (74΄ Σούκερ)
10/03/1999 (Φιλικός αγώνας): Ελλάδα-Κροατία 3-2 (11΄, 55΄ Γιαννακόπουλος, 86΄ Νικολαΐδης – 67΄ Βλάοβιτς, 80΄ πεν. Σούκερ)
25/04/2001 (Φιλικός αγώνας): Κροατία-Ελλάδα 2-2 (67΄ Βλάοβιτς, 90΄ Ράπαϊτς – 38΄, 51΄ Αλεξανδρής)
07/09/2010 (Προκριματικά Euro 2012): Κροατία-Ελλάδα 0-0
07/10/2011 (Προκριματικά Euro 2012): Ελλάδα-Κροατία 2-0 (70΄ Σαμαράς, 79΄ Γκέκας)

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024