Τραγικό τέλος βρήκε ένα 12χρονος Ρομά όταν παρασύρθηκε από τρένο, το απόγευμα της Πέμπτης, στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η αστυνομία και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Το 12χρονο μεταφέρθηκε άμεσα στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, που βρέθηκαν στο σημείο του θανατηφόρου ατυχήματος, ο 12χρονος αναζητώντας την μπάλα με την οποία έπαιζε, πέρασε τα κάγκελα της περίφραξης, βρέθηκε στις γραμμές του τρένου, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να χάσει την ζωή του από την αμαξοστοιχία που βρισκόταν σε κίνηση.

«Έχουμε ζητήσει μέτρα που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους»

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος και βρίσκεται στην Αθήνα για προγραμματισμένες συναντήσεις σε υπουργεία και οργανισμούς για θέματα της πόλης.

Ο κ. Καλογιάννης επικοινώνησε με παράγοντες της κοινότητας ΡΟΜ που κατοικούν στη περιοχή για να εκφράσει τη θλίψη του για το περιστατικό αλλά και για να ενημερωθεί αναλυτικά για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Στη δήλωσή του ανέφερε πως «εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του παιδιού και στην κοινότητα των ΡΟΜ της περιοχής της Νέας Σμύρνης για το τραγικό δυστύχημα. Δυστυχώς, σε χώρους του ΟΣΕ στη πόλη, θρηνούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, την απώλεια ενός ακόμα συνανθρώπου μας. Στις συσκέψεις που είναι γνωστό ότι γίνονται την τελευταία περίοδο με τον ΟΣΕ, έχουμε ζητήσει μέτρα και ενέργειες που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους και τα προβλήματα που προκαλεί, εδώ και πολλά χρόνια, η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από τον αστικό ιστό».

«Μάλιστα, για τα συγκεκριμένα ζητήματα, σήμερα είχαμε ακόμα μια συνάντηση με στελέχη των εταιρειών του ΟΣΕ. Ωστόσο, μέχρι να φτάσει η ώρα για μια συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος, θα πρέπει ο oργανισμός να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα, αλλά και οι συμπολίτες που κατοικούν σε περιοχές που γειτνιάζουν με το δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», ανέφερε.

Ενώ πρόσθεσε πως «η δημοτική αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητα την δρομολόγηση των λύσεων στα μακροχρόνια προβλήματα που προκαλεί η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών από την πόλη. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, μετά από πολλές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του ΟΣΕ για την εξεύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων. Οι προσπάθειες του δήμου θα συνεχιστούν προς την κατεύθυνση αυτή».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας