Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και ο Γιώργος Βούτσης στην «υποδοχή» Κουφοντίνα

Και ο Γιώργος Βούτσης στην «υποδοχή» Κουφοντίνα

Ο Γιώργος Βούτσης, γιος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ήταν μεταξύ αυτών που υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Γιώργος Βούτσης, γιος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ήταν μεταξύ αυτών που υποδέχθηκαν τον Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στη φωτογραφία διακρίνεται να φορά καπέλο, λίγο μετά την έξοδο του Κουφοντίνα, για την 48ωρη άδεια του, μαζί με μερικούς ακόμα που είχαν συγκεντρωθεί για τον ίδιο λόγο, το μεσημέρι εκεί.

Θέλει να ξαναφτιάξει τα μελίσσια του

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να απάντησε στο συμβούλιο των φυλακών ο Κουφοντίνας όταν εξετάστηκε στο πλαίσιο του αιτήματός του για τη χορήγηση της πρώτης άδειας.

Τις προϋποθέσεις καλής χρήσης της άδειας (τις μοναδικές που ζητεί ο νόμος, ο οποίος θεσπίστηκε το 1989 και ανανεώθηκε το 1999) δηλαδή τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση που είναι ο δρόμος για την επανένταξη στην κοινωνία, επικαλείται σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημ. Κουφοντίνας, στην ακρόασή του από το τριμελές Συμβούλιο των φυλακών, το οποίο του ενέκρινε την 48ωρη άδεια.

Όπως αναφέρουν μάλιστα πηγές των φυλακών, ο θεσμός των αδειών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος, με ποσοστό «αστοχίας» περίπου στο 2%. Αστοχία νοείται δε η μη επιστροφή του κρατούμενου ή η διάπραξη νέου αδικήματος κατά την άδεια.

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με αφορμή τα θέματα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα και την αποφυλάκιση του καθ΄ ομολογία δολοφόνου της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη με το «νόμο Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

«Στοιχείο του κράτους δικαίου είναι η εφαρμογή των νόμων έναντι όλων. Αν ο νόμος είναι κακός, ακούμε απόψεις. Αλλά η τροποποίηση του 2009 ήταν δικιά σας, του κ. Δένδια. Αν δεν τον θέλατε, ας τον αλλάζατε», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απαντώντας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τη 48ωρη άδεια, που χορηγήθηκε στον καταδικασμένο για την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Δεν αποφυλακίζεται ο Κουφοντίνας, δεν επανακρίνονται οι πράξεις του. Η χορήγηση αδείας δεν είναι επιδοκιμασία των πράξεων ούτε και ανοχή για ο,τιδήποτε. Δεν πήρε η κυβέρνηση την απόφαση για την άδεια. Να ζητάτε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για ένα όργανο που εσείς νομοθετήσατε, αυτό ξεπερνάει τα όρια», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι ο κρατούμενος δεν κρίνεται για τις απόψεις από τις οποίες εμφορείται γιατί κανείς στον πολιτισμένο κόσμο δεν καταδικάζει κάποιον για τις αντιλήψεις του.

«Εμφανιστήκατε ως θλιβερός απολογητής του Κουφοντίνα», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντά πως «μμείς ουδέποτε επιδοκιμάσαμε δολοφονικές ενέργειες και ουδέποτε στέρξαμε συμπαράστατες σε τέτοιες καταστάσεις» και να σημειώνει ότι επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έλαβε άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός και την παραβίασε.

in.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024