Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άρης νίκησε 1-0 στο φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς

Ο Άρης νίκησε 1-0 στο φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς

Με την παρουσία 20.000 περίπου θεατών έγινε η φιλική αναμέτρηση μεταξύ του Αρη και της Μπόκα Τζούνιορ, στο "Κλεάνθης Βικελίδης" που ξεκίνησε με 25λεπτη καθυστέρηση, λόγω των θερμών εκδηλώσεων που προηγήθηκαν της έναρξης του αγώνα από τους φιλάθλους και την ρίψη καπνογόνων και εκατομμυρίων μικρών τεμαχισμένων κίτρινων χαρτιών. Τελικώς, νικητής αναδείχτηκε ο Αρης που στο τέλος της αναμέτρησης (90+3') με πλασσαριστό σουτ του Μιλούνοβιτς πέτυχε το μοναδικό γκολ που έκρινε και το νικητή. Αποθεώθηκαν ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Με την παρουσία 20.000 περίπου θεατών έγινε η φιλική αναμέτρηση μεταξύ του Αρη και της Μπόκα Τζούνιορ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που ξεκίνησε με 25λεπτη καθυστέρηση, λόγω των θερμών εκδηλώσεων που προηγήθηκαν της έναρξης του αγώνα από τους φιλάθλους και την ρίψη καπνογόνων και εκατομμυρίων μικρών τεμαχισμένων κίτρινων χαρτιών.

Τελικώς, νικητής αναδείχτηκε ο Αρης που στο τέλος της αναμέτρησης (90+3′) με πλασσαριστό σουτ του Μιλούνοβιτς πέτυχε το μοναδικό γκολ που έκρινε και το νικητή.

Το παιχνίδι αν και είχε φιλικό χαρακτήρα έκρυβε καλή ποιότητα από την απόδοση των δυο ομάδων και των ποδοσφαιριστών που προσπάθησαν ως το τέλος για το γκολ και τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο η Μπόκα Τζούνιορ είχε ελαφρά τεχνική και εδαφική υπεροχή και μερικές καλές ευκαιρίες.

Στο 10΄ ο Σόουζα, από μπαλιά του Ντούνη σε κόντρα αντεπίθεση πλάσαρε αλλά με τα πόδια απομάκρυνε ο Μπουστίγιος σε πλάγιο. Στο 17 ένα σουτ του Ντούνη, έφυγε αουτ, ενώ στο 30΄χτύπημα φάουλ από τον Γκροσέρο, απομάκρυνε σε κόρνερ με τις γροθιές ο Καντιμοίρης. Η εξέλιξη ήταν ενδιαφέρουσα και στο 32΄κεφαλιά του Ερέδια, έφυγε λίγο αουτ, μετά από κόρνερ του Λούνα.

Στο 38΄ένα εξαιρετικό σουτ του Μπαργκάν, εκτός μεγάλης περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ δύσκολα ο Μπουστίγιος και στο 44΄ πλασέ του Μπροσέρο, μετά από κάθετη του Λούνα, έφυγε ελάχιστα αουτ δίπλα από τα δοκάρια του Καντιμοίρη.

Στην επανάληψη η νεανική ομάδα της Μπόκα Τζούνιορ ανέλαβε επιθετικότερη πρωτοβουλία κι έχασε δυο μοναδικές ευκαιρίες για γκολ. Στο 50΄μόνος του απέναντι στον Καντιμοίρη ο Ροσκόπφ, σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 72΄ σουτ του Βάργκας, έφυγε επίσης άουτ.

Σταδιακά με τις πολλές αλλαγές οι δυο ομάδες έχασαν την αγωνιστική τους αυτοσυγκέντρωση και αυτό έδωσε το περιθώριο στον Αρη να ανεβάσει την απόδοση του και στο τέλος να αρπάξει και τη νίκη.

Οι Θεσσαλονικείς μέσα σε παραλήρημα ενθουσιασμού της κερκίδας πανηγύρισαν τη νίκη με γκολ που σημειώθηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μιλούνοβιτς πλάσαρε εύστοχα και πέτυχε το γκολ με το οποίο καταγράφηκε η σημαντική αυτή φιλική νίκη του Αρη απέναντι στην μεγάλη Αργεντίνικη ομάδα.

Διαιτητής ο κ. Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Θεσσαλονίκης).

Αρης: (Σπανός): Καντιμοίρης (46′ Αναγνωστόπουλος), Σόουζα (46′ Δεληζήσης), Μαραγκός, Νέτο , Τζανακάκης, Παυλιδης, Νίκιτς (46′ Ιντζόγλου), Μπαργκάν, Στεφάνοβιτς, Ντούνης, Καπνίδης.

Αγωνίστηκαν ακόμα για τον Αρη οι Τζανακάκης, Πλατέλλας, Μιλούνοβιτς, Διαμαντόπουλος, Λώττας, Μουμίν

Μπόκα Τζούνιορς (Σκιάβι): Μπαστίγιος, Μίνγκο, Βάκα, Γκονί, Μέγιο (79′ Κανιέτε), Ερέδια, Βάργκας (70′ Βάϊγκαν), Καπάλντο, Ροσκόπφ, Λούνα, Μπροσέρο

Αγωνίστηκαν ακόμα οι Αμπάντια, Μπαγιέρντι, Ομπάντο και Καμπρέρα.

Γκάλης: «Ο Άρης θα είναι πάντα ψηλά»

Την αποθέωση γνώρισαν τα δυο κορυφαία ονόματα σύμβολα του μπασκετικού Αρη, που παρακολούθησαν την φιλική αναμέτρηση του ποδοσφαιρικού Αρη με την Μπόκα Τζούνιορς. Ο Νίκος Γκάλης που τιμήθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Θόδωρο Καρυπίδη δήλωσε:

«Είναι πράγματι συγκινητική η υποδοχή που μου έγινε και η τιμή που μου έκανε η ΠΑΕ Αρης και ο πρόεδρος της κ. Καρυπίδης. Είναι πολύ τιμητικό για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΠΑΕ για την τιμή που μου έκανε. Ο Άρης θα είναι πάντα ψηλά, μία ζωή Άρης. Θέλω να είμαι κοντά στον Άρη και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Είναι τιμή για μένα».

Από την πλευρά του αποθεωτικής υποδοχής έτυχε και ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Αρη Παναγιώτης Γιαννάκης που είπε: «Σήμερα γνωρίσαμε μια αποθέωση που σε κάνει να ανατριχιάζεις. Αυτός είναι ο Άρης. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που διοργάνωσαν αυτό το φιλικό παιχνίδι, γιατί ο Αρης μπορεί να παρακινεί παγκόσμια σύμβολα σαν την Μπόκα Τζούνιορς.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο Άρης παραμένει μεγάλη ομάδα και αυτό είναι μεγαλύτερη προίκα γιατί όπως είπα και στο παρελθόν ο Άρης είναι ένα τεράστιο «κτήμα» αθλητισμού και πολιτισμού και το μόνο που απομένει είναι να κάνουμε μία προσπάθεια να βρούμε το ….χρυσάφι που κρύβει από κάτω. Εένιωσα ικανοποίηση για την τεράστια τιμή που έγινε στο Νίκο Γκάλη γιατί την αξίζει, αφού τις μεγάλες του στιγμές τις είχε με τον Άρη».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024