Πυρά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης
Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την ομιλία του στα μέλη της κοινοβουλευτικής
ομάδας του κόμματός του όπου – μεταξύ άλλων – επιτέθηκε στη ΝΔ για
θέματα διαφθοράς αλλά και για τις αποκαλύψεις στα Paradise Papers και
τόνισε ότι η χώρα οδεύει προς την έξοδο από τα μνημόνια.

Σπυράκη: Πρωθυπουργός της λάσπης

«Ο πρωθυπουργός των φόρων Αλέξης Τσίπρας γίνεται και πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας», ήταν το πρώτο σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές του.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υποδυθεί και πάλι τον “Ρομπέν των φτωχών”.

– Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με μεσάζοντα “μαϊμού” για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

– Όταν μέτοχος στην “Αυγή” είναι off shore εταιρεία.

– Όταν κορυφαίος Υπουργός του ο κ. Νίκος Παππάς συνεργάζεται με ειδικούς στις off shore όπως ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου.

Ο κ. Τσίπρας προκαλεί ξανά τη νοημοσύνη των πολιτών με τις νέες υποσχέσεις του για πάταξη της φοροδιαφυγής όταν οι Υπουργοί του ομολογούν ότι η Κυβέρνηση διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη και έκανε τους φτωχούς φτωχότερους».

Σχετικά με τις αναφορές σε κεφάλαια στο εξωτερικό, η κ. Σπυράκη υπογραμμίζει. «Μπορεί να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για ποιο λόγο κορυφαίοι Υπουργοί του εξακολουθούν να έχουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος με συμμετοχές στην Blackrock, την JP Morgan και άλλους χρηματοοικονομικούς κολοσσούς;
Για όλα αυτά τι έχει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας;».

Γεννηματά: Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια το 2018

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «σε συνέχεια των τόσων ψεμάτων που έχουμε ακούσει από τον κ. Τσίπρα σήμερα ακούμε ότι θα έχουμε δήθεν καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018. Δεν υπάρχει καθαρή έξοδος το 2018. Υπάρχουν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για επιτροπεία μέχρι το 2060. Έχει υπογράψει δεσμεύσεις για δυσβάστακτα πρωτογενή μέχρι το 2022».
 
Πρόσθεσε λέγοντας πως «έχει παραχωρήσει το δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια, έχει υπογράψει μέτρα για την επόμενη 3ετία λιτότητας. Δεν μπορώ να ακούω τώρα και νέα ψέματα και νέα πολιτική εξαπάτηση ότι τάχα τώρα βγαίνουμε καθαρά από τα μνημόνια. Όσο αλήθεια έλεγε ο κ. Τσίπρας ότι θα σκίσει τα μνημόνια άλλο τόσο αλήθεια λέει ότι θα μας βγάλει απ’ αυτά».

Σφοδρή επίθεση από ΚΚΕ

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ υποστήριξε ότι «το «καλό κλίμα στην αξιολόγηση» για τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα και οι «ολιγόλεπτες αναφορές για την Ελλάδα στα Eurogroup», στα οποία αναφέρθηκε -ως παράσημα- ο πρωθυπουργός, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί, σ’ αυτή τη φάση, τον πιο αποτελεσματικό υπηρέτη των επιχειρηματικών ελίτ, δηλαδή του κεφαλαίου, που ωφελείται από τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα».

Προσθέτει ότι «η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσφέρει δεν είναι αυτή καθεαυτή η υλοποίηση αυτών των μέτρων, αλλά το ξέπλυμα που κάνει στο ίδιο το σάπιο σύστημα, στους κανόνες λειτουργίας του, μαζί με την αυταπάτη ότι υπάρχει καλός, δίκαιος και ηθικός καπιταλισμός».

«Όταν, για παράδειγμα, απ’ τη μια κάνεις κριτική στους «κυνικούς καπιταλιστές» και απ’ την άλλη τους στρώνεις το έδαφος για να «επενδύσουν», όταν απ’ τη μια διατηρείς κι επεκτείνεις όλο το αντιλαϊκό μνημονιακό πλαίσιο κι απ’ την άλλη μιλάς στο όνομα των ανθρώπων του μόχθου, όταν απ’ τη μια καταγγέλλεις τους φορολογικούς παραδείσους κι απ’ την άλλη υπερασπίζεσαι την ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, τα «ιερά και τα όσια» της ΕΕ, που δημιουργούν τέτοιους παραδείσους, τότε το κεφάλαιο έχει κάθε λόγο να σ’ εμπιστευτεί και να σε στηρίξει, για να γονατίσεις κι άλλο το λαό», σημειώνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Θεοδωράκης: Η ίδια συνταγή από τον κ.Τσίπρα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, ανέφερε. «Η συνταγή ίδια, όπως σε όλες τις ομιλίες του κ.Τσίπρα. Μια δόση success story, λόγω της εμπνευσμένης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έσωσε τη χώρα, μπόλικα συνθήματα κατά της διαφθοράς και άφθονη σάλτσα δικομματικού καυγά που θέλει να στήσει. Ο καλός και ο κακός σε νέα εκδοχή. Πόσο μακριά από την πραγματικότητα και από την ανάγκη που έχουν οι πολίτες να ακούσουν λύσεις γι΄αυτά που τους βασανίζουν στη δύσκολη καθημερινότητά τους…».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας