Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι χαρτοπετσέτες πρόδωσαν τον δολοφόνο της Δώρας

Οι χαρτοπετσέτες πρόδωσαν τον δολοφόνο της Δώρας

Σε δύο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη και οι οποίες βρέθηκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, εντοπίστηκε το βιολογικό υλικό του 58χρονου που κατακρεούργησε, με 14 μαχαιριές, την 32χρονη εφοριακό.

Σε δύο χαρτοπετσέτες που ήταν εμποτισμένες με αίμα της άτυχης Δώρας Ζέμπερη και οι οποίες βρέθηκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών, εντοπίστηκε το βιολογικό υλικό του 58χρονου που κατακρεούργησε, με 14 μαχαιριές, την 32χρονη εφοριακό.

Αυτό τονίστηκε, μεταξύ άλλων, από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, κατά τη σημερινή παρουσίαση της πολύκροτης υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας της Δ.Ζέμπερη από τον δράστη, ο οποίος είναι τοξικομανής και σεσημασμένος.

Το παρελθόν του δράστη

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 58χρονος, που είναι χωρισμένος και έχει μια κόρη, είχε συλληφθεί και φυλακιστεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλών χασίς, ενώ αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Χαλκίδας, τον Μάιο του 2017.

«Ο 58χρονος, που ομολόγησε το έγκλημα, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά», τόνισε κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης ο διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης.

Το χρονικό της δολοφονίας

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου, που διαπράχθηκε η στυγερή δολοφονία, υπογράμμισε πως «ο δράστης πήγε στο νεκροταφείο υπερπηδώντας τον τοίχο, από την πλευρά των σιδηροδρομικών γραμμών, με σκοπό να κλέψει και στη συνέχεια να πουλήσει μεταλλικά και χάλκινα κηροπήγια και καντήλια από μνήματα. Εκεί εντόπισε την 32χρονη και, αφού την πλησίασε, την απείλησε με μαχαίρι που είχε μαζί του, απαιτώντας να του δώσει την τσάντα της. Η εφοριακός αντέδρασε και ο δράστης την έπληξε επανειλημμένα με το μαχαίρι, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα».

Ο δολοφόνος, φεύγοντας από το νεκροταφείο, ακολούθησε την ίδια διαδρομή, ενώ έκαψε την τσάντα του θύματος, με το περιεχόμενό της, αφού πρώτα πήρε το κινητό τηλέφωνο της εφοριακού. Όσον αφορά το μαχαίρι και την ματωμένη μπλούζα που φορούσε, τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου από το νεκροταφείο.

Μόλις 25 ευρώ η λεία του

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο δολοφόνος επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και πήγε στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου πούλησε σε κατάστημα το κινητό τηλέφωνο του θύματος για 20 ευρώ. Η αστυνομία εντόπισε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ το πρόσωπο του 58χρονου καταγράφηκε από κάμερα του καταστήματος.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Έπειτα από συνεχείς αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και μετά από επίδειξη της φωτογραφίας του δράστη σε υπαλλήλους επιχειρήσεων και κατοίκους της περιοχής, η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει, ενώ η σύλληψή του έγινε το πρωί της Τρίτης, στην Ριζούπολη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συρροή, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση σε τακτικό ανακριτή.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024