Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος της Δώρας

Με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος της Δώρας

Με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017 ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, μετά από παραμονή έξι ετών στις φυλακές Χαλκίδας.

Με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017 ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη.

Συγκεκριμένα, ο 58χρονος είχε συλληφθεί –για δεύτερη φορά- το 2011 καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 37,5 κιλά χασίς, με τη Δικαιοσύνη να τον καταδικάζει σε 20ετή κάθειρξη.

Μετά από κράτηση έξι ετών στις φυλακές Χαλκίδας, αποφυλακίστηκε χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης σε όλη τη χώρα, αφού είχε εκτίσει το 1/3 της ποινής του.

Τον χτύπησαν στην Ευελπίδων

Ότι δεν κατάφεραν να κάνουν την ώρα που έφτασε στο γραφείο του ανακριτή ο 58χρονος οι συγγενείς και οι φίλοι της άτυχης κοπέλας, έγινε κατά την έξοδό του από τον ανακριτή.

Συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη, τον χτύπησαν και του πέταξαν μπουκάλια νερού, πριν οι αστυνομικοί καταφέρουν να τον βάλουν στο τζιπ της Αστυνομίας με προορισμό τη ΓΑΔΑ.

Η μητέρα του θύματος φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα ο οποίος έλεγε συνεχώς «αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».

Το κατηγορητήριο

Σε βάρος του από τον εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.

Από τον ανακριτή ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή.

Διευκρινίσεις από Κοντονή για την αποφυλάκιση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής υποστήριξε πως μετά την απόφαση του Εφετείου για την υπόθεση της καταδίκης του 58χρονου και τη μείωση της ποινής του, η αποφυλάκισή του έγινε σύμφωνα με το άρθρο 105 του Ποινικού Κώδικα, μετά την έκτιση των 3/5 της ποινής.

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Κοντονής, συμπληρώνοντας πως «με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής».

«Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024