
Κέρκυρα: Νέα 48ωρη απεργία των ναυτεργατών
Εντείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας, που ανακοίνωσαν νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Εντείνουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας, που ανακοίνωσαν νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Όπως αναφέρουν σε δελτίο τύπου, μετά και την τετραήμερη αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, όπου δόθηκε χρόνος για διαπραγματεύσεις στα αιτήματά τους, δεν υπάρχει σαφής και έγγραφη δέσμευση όπως είχανε ζητήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων για τα αιτήματά τους.
Οι ναυτεργάτες ζητούν να οριστεί στη ΣΣΕ χρόνος ανάπαυσης και σίτισης των πληρωμάτων σε 1 ώρα από 35 λεπτά που ισχύουν τώρα, ζητούν αύξηση 3% επί της ΣΣΕ, να μειωθούν οι ακινησίες των πλοίων που φτάνουν έως και τους 5 μήνες ετησίως, να δοθεί σε όλα τα πληρώματα το νυκτερινό επίδομα εργασίας, να προστεθεί ένας βοηθός μηχανής σε ανοικτού τύπου πλοία και να προστίθεται κατά την θερινή περίοδο ένας επιπλέον επίκουρος στα κυλικεία των πλοίων ανοικτού τύπου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι Μελάς και Ρέππα για τη μη διαβίβαση του πορίσματος Τυχεροπούλου στη Δικαιοσύνη
- Χαλάνδρι: Εγκεφαλικά νεκρός ο 17χρονος που έπεσε από το μπαλκόνι
- Μαρτίνεθ: «Ο Μπαντιό έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό» – Τι είπε για τον Μοντέρο
- Νέα ζωή για το «Εργοστάσιο Τέχνης»
- Διεθνείς ανησυχίες για τον νόμο για την «εθνική ενότητα» της Κίνας – «Κακόβουλη δυσφήμιση», απαντά το Πεκίνο
- DSquared2: Οι βουτιές τους στα καταγάλανα νερά της Μυκόνου


