Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kάθειρξη εφτά ετών σε υπάλληλο του Ν.Μιχαλολιάκου

Kάθειρξη εφτά ετών σε υπάλληλο του Ν.Μιχαλολιάκου

Σε ποινή κάθειρξης 7 ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Χρήστος Ζέρβας, μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή, για την άγρια επίθεση που είχε δεχθεί τον περασμένο Μάρτιο, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στους Αμπελόκηπους, ο φοιτητής της Αρχιτεκτονικής, Αλέξης Λαζάρου.

Σε ποινή κάθειρξης 7 ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή, για την άγρια επίθεση που είχε δεχθεί τον περασμένο Μάρτιο, έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στους Αμπελόκηπους, ο φοιτητής της Αρχιτεκτονικής, Αλέξης Λαζάρου.

Το δικαστήριο, σύμφωνα και με την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για ληστεία, καθώς οι δράστες της επίθεσης είχαν αφαιρέσει την τσάντα που κρατούσε ο φοιτητής, ενώ μετέτρεψε την πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, αδίκημα ελαφρύτερης ποινικής μεταχείρισης.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση για αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου στο κατηγορούμενο, αλλά όρισε να έχει ανατέλλουσα δύναμη στην έκτιση της ποινής η έφεση του.

Έτσι, μέχρι την εκδίκαση του δεύτερου βαθμού επέβαλε στον κατηγορούμενο τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο φοιτητής, στην κατάθεση του, αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως έναν από τους δράστες της επίθεσης που είχε δεχθεί. Όπως είπε ο κ. Λαζάρου, τον κυνήγησαν 3-4 άτομα και, όταν πλέον τον έφτασαν, άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές κυρίως στον αυχένα και στο κεφάλι. «Μετά άρχισαν με σέρνουν και τους ακούω να λένε πως θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Αυτόπτες μάρτυρες

Στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων αυτοπτών μαρτύρων, κατέθεσε και μία νοσοκόμα η οποία είχε δει το περιστατικό και είχε βοηθήσει τον φοιτητή να καθίσει στο πεζοδρόμιο: «Με πλησίασε το παιδί και τον έβαλα να καθίσει στο πεζοδρόμιο. Ο κατηγορούμενος γελώντας τον ρωτούσε «πονάς αγόρι μου;». Απάντησε «πονάω» και τότε άρχισε πάλι να τον κλωτσάει. Ήταν ειρωνικό σχόλιο. Ο νεαρός δεν κατάλαβε τι συνέβαινε, ήταν ήδη χτυπημένος».

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε μία καφετέρια και υποστήριξε πως στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους. «Θα έπρεπε να είμαι τουλάχιστον ηλίθιος να διαπράξω αδικήματα τόσο κοντά στο σπίτι και στην δουλειά μου» ανέφερε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024