Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτεπάγγελτες διώξεις για όσους μπλοκάρουν πλειστηριασμούς

Αυτεπάγγελτες διώξεις για όσους μπλοκάρουν πλειστηριασμούς

Μέτρα για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι οι πιέσεις στην κυβέρνηση από τους θεσμούς και τις τράπεζες για το ζήτημα είναι ασφυκτικές. Αυτεπάγγελτη δίωξη πλέον για όσους μπλοκάρουν πλειστηριασμούς και απειλούν συμβολαιογράφους, αλλά και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία. Επίσης εξετάζεται και το περιθώριο για περαιτέρω βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών, το προσεχές διάστημα.

Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία συμμετείχαν και συμβολαιογράφοι, δεδομένου ότι οι πιέσεις στην κυβέρνηση από τους θεσμούς και τις τράπεζες για το ζήτημα είναι ασφυκτικές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Δημήτρης Λιάκος, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα κινηθούν σε δύο άξονες:

Συγκριμένα, σχεδιάζεται αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ΄ έγκληση (μετά από μήνυση), όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή θα μετατραπεί σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενο το αδίκημα.

Επιπλέον, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Επίσης, κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών το προσεχές διάστημα.

Μετά τη συνάντηση αναμένεται η αποτίμηση των αποτελεσμάτων από τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν στο εξής σε σχέση με το θέμα των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου το περασμένο Σάββατο, αποφασίστηκε αποχή από την διενέργεια πλειστηριασμού μέχρι 31.12.2017 για λόγους ασφαλείας μετά τις επιθέσεις που δέχονται οι συμβολαιογράφοι.

in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024