Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σύγχυση σχετικά με τον τόπο όπου βρίσκεται ο Χαρίρι

Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία του Λιβάνου το Σάββατο ανακοινώνοντας την απόφασή του από την Σαουδική Αραβία, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στο βασίλειο, αναφέρει εφημερίδα που πρόσκειται στην Χεζμπολάχ και επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές. Ωστόσο, το γραφείο Τύπου του Χαρίρι ανακοίνωσε ότι βρισκόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι ήδη επιστρέφει στο Ριάντ.

Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία του Λιβάνου το Σάββατο ανακοινώνοντας την απόφασή του από την Σαουδική Αραβία, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο βασίλειο, αναφέρει εφημερίδα που πρόσκειται στην Χεζμπολάχ και επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές.

Ωστόσο, το γραφείο Τύπου του Χαρίρι ανακοίνωσε ότι βρισκόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι ήδη επιστρέφει στο Ριάντ. Σύμβουλοι του Χαρίρι – του σουνίτη πολιτικού με την μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα και στενού συμμάχου του Ριάντ – διέψευσαν τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η εφημερίδα του Λιβάνου al-Akhbar, η οποία συντάσσεται με την σιιτική ένοπλη οργάνωση και πολιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, έγραψε ότι ο Χαρίρι «τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό λίγες ώρες μετά την άφιξή του στο Ριάντ την περασμένη Παρασκευή» και έκτοτε παραμένει υπό κράτηση.

Την Δευτέρα, ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Αντέλ Τζουμπέιρ διέψευσε ως «ανοησίες» τους ισχυρισμούς ότι το Ριάντ υποχρέωσε τον Χαρίρι σε παραίτηση και πρόσθεσε ότι είναι ελεύθερος να φύγει όποτε θέλει.

Οι εικασίες στον Λίβανο σχετικά με την τύχη του Χαρίρι συνεχίζονται ακόμη και μετά την δημοσιοποίηση από τα σαουδικά μέσα ενημέρωσης φωτογραφίας του με τον βασιλιά Σαλμάν και της πληροφορίας ότι αναχωρεί για τα ΗΑΕ.

Η κυβέρνηση συμμαχίας, η οποία κατέρρευσε έπειτα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του Χαρίρι, περιελάμβανε και την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα al-Akhbar, σαουδαραβικό κλιμάκιο ασφαλείας επιτηρεί τον Χαρίρι. Η εφημερίδα επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές που πρόσκεινται στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό. Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ο Χαρίρι, η οικογένεια του οποίου έκανε την περιουσία της στην κατασκευαστική βιομηχανία της Σαουδικής Αραβίας, έχει πολύ περιορισμένη πρόσβαση στα τηλέφωνά του.

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου και υψηλόβαθμο στέλεχος του πολιτικού κόμματος του Χαρίρι, ο Φουάντ Σινιόρα, είπε ότι ο παραιτηθείς θα επιστρέψει στη χώρα.

Η επιστροφή του Χαρίρι στον Λίβανο είναι «προτεραιότητα», δήλωσε ο Σινιόρα και πρόσθεσε ότι χθες Δευτέρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024