Στην εκκένωση μέρους του Κοινοβουλίου της Σκωτίας προχώρησε, την Τρίτη, η αστυνομία της περιοχής μετά τον εντοπισμό ύποπτων δεμάτων και ενός πακέτου το οποίο περιείχε λευκή σκόνη. Τα τέσσερα πακέτα, που στάλθηκαν στους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, δεν κρίθηκαν ύποπτα από τις αρχές.

Συναγερμός σήμανε περί τις 11:30 το πρωί. Αστυνομία και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, δεν διακόπηκαν όμως οι εργασίες σε ολόκληρο το Κοινοβούλιο. Επιτράπηκε στις 13:15 στο προσωπικό να επιστρέψει στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία των Συντηρητικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύποπτα πακέτα στάλθηκαν στους βουλευτής της Συντηρητικής παράταξης, Λιζ Σμιθ, Τζέιμι Άλκρο – Τζόνστον, Έντουαρντ Μάουντεν και Ντόναλντ Κάμερον.

Ο κ. Μάουντεν δήλωσε στο BBC της Σκωτίας ότι το πακέτο που παρέλαβε ήταν τελικά πρόσκληση από την εφημερίδα Inverness Courier για την επέτειο των 200 χρόνων λειτουργίας της. Όπως όμως επισήμανε, υπάλληλος του γραφείου του κ. Άλκρο – Τζόνστον είχε στα χέρια του λευκή σκόνη αφότου άνοιξε το πακέτο. Υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση.

Όπως ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πακέτο με λευκή σκόνη ανοίχτηκε στο γραφείο του Συντηρητικού βουλευτή, Τζέιμι ΆλκοΤζόνστον.

«Προέκυψε επεισόδιο εκκένωσης στο κτριο των MSP στο Χόλιρουντ. Η μεριά των MSP έκλεισε προσωρινά.Διεξάγονται έρευνες για το περιστατικό» δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Χόλιρουντ.

in.gr