Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Aιχμές κατά της ΝΔ για τα Paradise Papers

Τζανακόπουλος: Aιχμές κατά της ΝΔ για τα Paradise Papers

Επίθεση στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι επενδύει διαρκώς σε μία ακραία συντηρητική ατζέντα, χρησιμοποιώντας ψεύδη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κάνοντας αναφορά και στα Paradise Papers αφήνοντας αιχμές για τη χθεσινή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίθεση στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι επενδύει διαρκώς σε μία ακραία
συντηρητική ατζέντα, χρησιμοποιώντας ψεύδη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός
εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών
συντακτών, κάνοντας αναφορά και στα Paradise Papers αφήνοντας αιχμές για
τη χθεσινή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τις υπόγειες διαδρομές του πλούτου στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους, είπε ότι η υπόθεση των Paradise Papers, αναδεικνύει το αποκρουστικό πρόσωπο ενός επιθετικού καπιταλισμού που τον χαρακτηρίζει η απληστία, η ασυδοσία και η παντελής περιφρόνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας.
«Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση σε σχέση με τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις είναι η χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας από την οποία κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή».

Διαβεβαιώνουμε λοιπόν τη Νέα Δημοκρατία, πρόσθεσε ο κ.Τζανακόπουλος, «ότι το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα Paradise Papers θα ελεγχθούν εξονυχιστικά με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο.Ωστόσο αν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μας διαφωτίσει προκαταβολικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις την καλούμε να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα».

Απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών κ. Τζανακόπουλος δήλωσε την απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, για την επίθεση, χθες το βράδυ, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τέτοιες «προβοκατόρικες και εγκληματικές ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές σε ένα ευνομούμενο κράτος και οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος».
Γνωστοποίησε μάλιστα, ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως μετά το συμβάν, με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά και τη σύλληψη των δραστών.

Παιχνίδια εντυπώσεων από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα, τέτοιου είδους περιστατικά, είπε για να συμπληρώσει. «Δυστυχώς, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία, που έσπευσαν να στήσουν ένα φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες. Ειδικότερα για τη Νέα Δημοκρατία, είναι πλέον φανερό ότι σε συνθήκες κατάρρευσης του αντιπολιτευτικού της αφηγήματος και παντελούς έλλειψης πολιτικού σχεδίου, επενδύει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα».
Σημείωσε ακόμη λέγοντας ότι «αυτό είναι το αποτέλεσμα της ήττας της πολιτικής γραμμής του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πλέον βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια.

Ακόμα και μετά την αναλυτική παρουσίαση του Πρωθυπουργού στη Βουλή, των επίσημων στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα πόρρω απέχει από την εικόνα μιας χώρας που βασιλεύει η βία και η ανομία, η ΝΔ επιμένει να εκτίθεται.
Είτε αυτοεξευτελιζόμενη, παραθέτοντας χυδαία ψεύδη, που έπειτα τα αποδίδει ανερυθρίαστα στον Πρωθυπουργό, είτε εκμεταλλευόμενη μεμονωμένες εγκληματικές ενέργειες, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Η φανατική ακροδεξιά εκπροσωπείται τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, επέλεξε να χρησιμοποιήσει βαριές εκφράσεις εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «στο μυαλό της φανατικής ακροδεξιάς που εκπροσωπείται τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ, ο ένοχος για κάθε είδους έκνομη ενέργεια, φέρει τα διακριτικά της Κυβέρνησης ή παλαιότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο σήμερα, αλλά και την περίοδο πριν από το 2015».

Όταν για παράδειγμα, πρόσθσε, «τον Ιανουάριο του 2013 άγνωστοι επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, τότε δεν είχαμε να κάνουμε με ανομία, αλλά τότε έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν την παραμονή των εκλογών του 2014 άγνωστοι επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τότε δεν ήταν ανομία, τότε έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα για μία προβοκατόρικη εγκληματική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, πάλι φταίει η σημερινή Κυβέρνηση».

Θετικό το κλίμα για την πορεία της αξιολόγησης

Αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι τόσο από τη σύντομη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στη Σύνοδο όσο και από τα όσα δήλωσαν στη συνέχεια ευρωπαίοι αξιωματούχοι, επιβεβαιώθηκε το πολύ θετικό κλίμα τόσο για την αξιολόγηση, όσο και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση στην οποία όλες οι πλευρές σημειώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο ότι είναι δυνατό να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Επιδίωξη η οριστική έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018

Ο κ. Τζανακόπουλος επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Επιτρόπου κ. Μοσκοβισί, ότι η αξιολόγηση είναι δυνατό να ολοκληρωθεί εντός του έτους, λέγοντας ότι έχουν εξέχουσα σημασία και καταδεικνύουν πώς τόσο οι θεσμοί όσο και η ελληνική Κυβέρνηση έχουν κοινή επιδίωξη την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.
«Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, που αυτή τη φορά προχωρούν δίχως καθυστερήσεις – όπως είχε γίνει στο παρελθόν εξαιτίας παράλογων απαιτήσεων – ακριβώς στη βάση της σημαντικής υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας».

Εντός του μήνα οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Η κυβέρνηση, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα προχωρήσει και φέτος στην απόδοση ενός σημαντικού ποσού με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος προς τους πολίτες. Ανέφερε ότι τόσο το τελικό ύψος της συγκεκριμένης ενίσχυσης, όσο και το ποιους θα αφορά, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα.
Έριξε μάλιστα το «μπαλάκι» στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, τα φέρει προ των ευθυνών τους.

«Με πρώτη την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία επιδίδεται σε υποδείξεις για το πώς πρέπει να αποδοθεί η υπεραπόδοση, δίχως να τοποθετείται επί της αρχής»

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024