Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Γεννηματά: Είναι ντροπή να μιλούν για προβοκάτσια

«Είναι ντροπή να μιλούν για προβοκάτσια» διαμήνυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης που έκανε λόγο για προβοκατόρικη επίθεση στα γραφεία του κόμματος. Σε απάντηση στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προέβησαν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας πως «η κ. Γεννηματά δεν κατάλαβε τι ξεστόμισε. Το μόνο θύμα, μετά τη δήλωσή της, είναι η σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης».

«Είναι ντροπή να μιλούν για προβοκάτσια» διαμήνυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης που έκανε λόγο για προβοκατόρικη επίθεση στα γραφεία του κόμματος.

«Δεν μπορεί το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας να είναι μέρος των σκοπιμοτήτων της κάθε κυβέρνησης. Είχαμε κάνει αλλεπάλληλα διαβήματα στον κ. Τόσκα, ωστόσο δεν είδαμε κανένα αποτέλεσμα» αναφέρει η κ. Γεννηματά, η οποία κάνει λόγο για «τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση, στην οποία, όπως λέει η αστυνομία, ήθελαν νεκρό».

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε πως «είναι απαράδεκτο να ακούγεται ότι δεν χτυπήθηκε το ΠΑΣΟΚ, χτυπήθηκαν τα ΜΑΤ. Υπήρχε κόσμος και δούλευε εκείνη την ώρα. Ήταν παιδιά της νεολαίας που συνεδρίαζαν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, περίπου 30 άτομα, ήταν η ασφάλεια του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως ήταν οι αστυνομικοί. Είναι όλοι νέα παιδιά με οικογένειες».

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης που κάνει λόγο για προβοκατόρικη εγκληματική ενέργεια στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα, τέτοιου είδους περιστατικά, ωστόσο, δυστυχώς, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία, που έσπευσαν να στήσουν ένα φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τί κάνει η κυβέρνηση;»

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η αστυνομία έχει εντολές να μην κυνηγάει τους δράστες πέρα από ένα σημείο. «Έχει ευθύνες η κυβέρνηση, γιατί υπάρχει το άβατο στα Εξάρχεια» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η οποία τόνισε ότι έχει βαρεθεί να ακούει δηλώσεις πως δεν υπάρχει εγκληματικότητα και πως στο κέντρο κυκλοφορούν χαρούμενοι τουρίστες. «Ευτυχώς που αυτοί οι τουρίστες δεν ήταν χθες το βράδυ στη Χαριλάου Τρικούπη».

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κεντροαριστερά

Έχω μάθει να μην ακούω τη λέξη «φαβορί» παρά μόνο για την ίδια την Κεντροαριστερά. Καμία εκλογή δεν τελειώνει πριν ανοίξουν οι κάλπες και μετρηθούν όλα τα ψηφοδέλτια. Δίνω μια μάχη με αισιοδοξία και με πίστη σ’ αυτό που κάνω, δίνω μια μάχη για να την κερδίσω, αλλά αυτό που εκτιμώ είναι ότι κερδισμένος απ’ όλη αυτή την προσπάθεια και την πορεία θα είναι ο χώρος, η παράταξη και κατ’ επέκταση η χώρα. Γιατί εμείς θέλουμε ν’ ανορθώσουμε τη Δημοκρατική Παράταξη για να γίνουμε χρήσιμοι για τον τόπο.

Για το νόμο Παρασκευόπουλου

«Ήμουν στην Επιτροπή της Βουλής όταν συζητήθηκε ο νόμος αυτός και είχα επιμείνει τόσο μα τόσο πολύ λέγοντάς του ότι πρέπει να βάλει κριτήρια, ότι δε μπορεί ν’ αφήνει του πάντες να βγαίνουν από τη φυλακή, δε μπορεί να βγάζει τους βιαστές, δε μπορεί να βγάζει δολοφόνους» ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Ενώ πρόσθεσε πως «δυστυχώς σήμερα βλέπετε ποια είναι τ’ αποτελέσματα. Είναι απαράδεκτο. Και ένας -ένας απ’ ό,τι φαίνεται οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης ομολογούν. Ο ένας ομολόγησε ότι έβαλαν στόχο τη μεσαία τάξη, ο άλλος ομολογεί ότι κακώς τους έβγαλε από τη φυλακή και υπάρχει πρόβλημα και πρέπει σε πρώτη ευκαιρία να καταργηθεί ο νόμος του. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα πληρώνουν οι πολίτες».

Για την προστασία πρώτης κατοικίας

«Μέχρι το τέλος του χρόνου προστατεύεται. Με απόφαση αυτής της κυβέρνησης παύει να ισχύει η προστασία από το τέλος του χρόνου και μετά, έχουμε κατ’ επανάληψη ζητήσει να έρθει η τροπολογία στη Βουλή ώστε να δοθεί η παράταση και να καλυφθεί η πρώτη κατοικία. Εάν δε φέρει η κυβέρνηση, θα φέρουμε εμείς τροπολογία» ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά.

Κυβέρνηση: Η κ. Γεννηματά δεν κατάλαβε τι ξεστόμισε

Σε απάντηση στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη χθεσινοβραδινή επίθεση, προέβησαν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας πως «η κ. Γεννηματά δεν κατάλαβε τι ξεστόμισε. Το μόνο θύμα, μετά τη δήλωσή της, είναι η σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης».

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024