Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι εξαγωγές στην εποχή της Alibaba

Οι εξαγωγές στην εποχή της Alibaba

Δυναμική είσοδο στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου κάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει προφίλ στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου alibaba.com.

Δυναμική είσοδο στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου κάνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει προφίλ στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου alibaba.com.

Εκεί θα καταχωρήσει τα προϊόντα των μελών του συνδέσμου που το επιθυμούν, με πολύ χαμηλό κόστος. Η συνεργασία έχει στόχο να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν ένα σχέδιο ποιοτικών επαφών και δημιουργίας συνεργασιών μέσω της συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην πλατφόρμα Alibaba οι εξαγωγείς

Προκειμένου να τονωθεί και να ενισχυθεί η εξαγωγική δραστηριότητα των μελών του ΠΣΕ μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, αποκλειστικά για τα μέλη που θα συμφωνήσουν την εγγραφή τους στην πλατφόρμα κάτω από την ομπρέλα του συνδέσμου, προσφέρεται ένα σύνολο υπηρεσιών που θα διαρκέσουν ένα ολόκληρο έτος σε πολύ χαμηλό κόστος.

Σε περίπτωση που επιλεγόταν μεμονωμένα το σύνολο των υπηρεσιών αυτών από κάθε μέλος ξεχωριστά, η ετήσια επένδυση θα ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ ενώ τώρα ξεκινά από 550 ευρώ.

Η κίνηση του ΠΣΕ να επεκταθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι τυχαία. Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, αναπτύσσονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο οπότε δεν θα μπορούσαν να απέχουν από αυτό τον τομέα οι ελληνικές εξαγωγές.

Στα 4 δισ. ευρώ ο τζίρος από το ηλεκτρονικό εμπόριο

Υπενθυμίζεται ότι στα 4 δισ. ευρώ ανέρχεται ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να πραγματοποιούν τις αγορές τους, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ELTRUN (το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα αγγίζει πλέον τα 4 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) με τους online καταναλωτές να εκτιμώνται ότι ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 40% του συνόλου των χρηστών Internet στη χώρα μας που εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 7 εκατομμύρια. Επιπλέον, ο αριθμός των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων έχει ξεπεράσει τα 6.500, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού στη χώρα μας, αφού 80% των online καταναλωτών έχουν πραγματοποιήσει αγορές από τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Α.Π.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024