
Τραμπ: Δε φταίνε τα όπλα αλλά η ψυχική υγεία του δράστη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σήμερα ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε εκκλησία του Τέξας, από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 26 άνθρωποι, δεν συνδέεται με το πρόβλημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, αλλά με την πνευματική κατάσταση του δράστη. Μάλιστα, πρόσθεσε, λέγοντας ότι «ευτυχώς που κάποιος άλλος είχε ένα όπλο το οποίο πυροβολούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση».
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σήμερα ότι το περιστατικό
με τους πυροβολισμούς σε εκκλησία του Τέξας, από το οποίο σκοτώθηκαν
τουλάχιστον 26 άνθρωποι, δεν συνδέεται με το πρόβλημα της οπλοκατοχής
στις ΗΠΑ, αλλά με την πνευματική κατάσταση του δράστη. Μάλιστα,
πρόσθεσε, λέγοντας ότι «ευτυχώς που κάποιος άλλος είχε ένα όπλο το οποίο
πυροβολούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση».
Όταν ρωτήθηκε τι είδους πολιτικές θα υποστήριζε σε απάντηση στο περιστατικό, ο Τραμπ απάντησε ότι βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων, ο δράστης «ήταν ένα πολύ διαταραγμένο άτομο, πολλά προβλήματα».
«Έχουμε πολλά ψυχικά προβλήματα στη χώρα μας, όπως και άλλες χώρες. Αλλά δεν είναι μια κατάσταση που συνδέεται με τα όπλα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Τόκιο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Ευτυχώς κάποιος άλλος είχε ένα όπλο το οποίο πυροβολούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση», πρόσθεσε.
«Πρόκειται για ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι ένα πολύ, πολύ θλιβερό γεγονός», κατάληξε ο Τραμπ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Βρετανία: Ο Στάρμερ ενώπιον πιθανής κοινοβουλευτικής έρευνας για την υπόθεση Μάντελσον
- Τι είπε ο Λανουά στους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου
- Δουδωνής: Εξόχως προβληματικό ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Τροχαία: Πενθήμερο εντατικών ελέγχων στην Αττική – Συνελήφθησαν 20 οδηγοί, οι 10 υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ο «συναγερμός» του Μπαρτζώκα και η… Μπαρτσελόνα

