Τραμπ: Δε φταίνε τα όπλα αλλά η ψυχική υγεία του δράστη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σήμερα ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε εκκλησία του Τέξας, από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 26 άνθρωποι, δεν συνδέεται με το πρόβλημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, αλλά με την πνευματική κατάσταση του δράστη. Μάλιστα, πρόσθεσε, λέγοντας ότι «ευτυχώς που κάποιος άλλος είχε ένα όπλο το οποίο πυροβολούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση».
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε σήμερα ότι το περιστατικό
με τους πυροβολισμούς σε εκκλησία του Τέξας, από το οποίο σκοτώθηκαν
τουλάχιστον 26 άνθρωποι, δεν συνδέεται με το πρόβλημα της οπλοκατοχής
στις ΗΠΑ, αλλά με την πνευματική κατάσταση του δράστη. Μάλιστα,
πρόσθεσε, λέγοντας ότι «ευτυχώς που κάποιος άλλος είχε ένα όπλο το οποίο
πυροβολούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση».
Όταν ρωτήθηκε τι είδους πολιτικές θα υποστήριζε σε απάντηση στο περιστατικό, ο Τραμπ απάντησε ότι βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων, ο δράστης «ήταν ένα πολύ διαταραγμένο άτομο, πολλά προβλήματα».
«Έχουμε πολλά ψυχικά προβλήματα στη χώρα μας, όπως και άλλες χώρες. Αλλά δεν είναι μια κατάσταση που συνδέεται με τα όπλα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Τόκιο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Ευτυχώς κάποιος άλλος είχε ένα όπλο το οποίο πυροβολούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση», πρόσθεσε.
«Πρόκειται για ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι ένα πολύ, πολύ θλιβερό γεγονός», κατάληξε ο Τραμπ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Αν δεν εκδώσατε τη νέα ταυτότητα
- Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ χαρακτηρίζει «πολιτική γενοκτονία» το πετρελαϊκό εμπάργκο των ΗΠΑ
- Επίσημο: Στην Παρτιζάν ο Βιλντόζα (pic)
- Βραζιλία, Μεξικό και Δημοκρατικοί στο «στόχαστρο» του Χαβιέρ Μιλέι
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442