Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ [Εικόνες]

Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ [Εικόνες]

Τη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, είχαν βάλει στόχο οι άγνωστοι, οι οποίοι επιτέθηκαν με πυροβολισμούς, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση.

Τη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, είχαν βάλει στόχο οι άγνωστοι, οι οποίοι επιτέθηκαν με πυροβολισμούς, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες από μεγάλο όπλο, που πιθανόν να είναι καλάσνικοφ, ενώ ο δράστης πυροβόλησε από τη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Ανδρέα Μεταξά εναντίον του αστυνομικού που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη.

Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, με άγνωστο μέσον. Πάντως, από την Άμεση Δράση αναζητείται μια μοτοσικλέτα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Σημάδι από τρύπα έχει και μια κολόνα με πινακίδα τροχαίας στην ίδια διασταύρωση που ήταν ο αστυνομικός.

Το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε θα προκύψει από την εργαστηριακή εξέταση των καλύκων, ενώ οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να υπήρχε και δεύτερος για να παρέχει κάλυψη στον ένοπλο.

Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας, που συνέλεξαν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Εκείνη την ώρα στα γραφεία βρίσκονταν περίπου 30 άτομα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη.

Χρηστίδης: Πρέπει να μπει ένα στοπ

«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας – και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Γεννηματά: Είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη

«Είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, για την επίθεση στα γραφεία του κόμματος. «Σχεδόν κάθε Παρασκευή έχουμε επεισόδια. Πριν από λίγους μήνες τραυματίστηκε ένας φρουρός. Έχω μιλήσει πολλές φορές με τον αρμόδιο υπουργό και τον πρωθυπουργό. Είναι απαράδεκτο αυτό το φαινόμενο και πρέπει να σταματήσει. Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε τα γραφεία μας».

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, η κ. Γεννηματά κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στο άβατο των Εξαρχείων.

in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024