Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τράπεζες: Aδύνατoς κάθε πλειστηριασμός όσο απέχουν οι συμβολαιογράφοι

Τράπεζες: Aδύνατoς κάθε πλειστηριασμός όσο απέχουν οι συμβολαιογράφοι

Η αντιμετώπιση του προβλήματος του μη εξυπηρετούμενου δανεισμού, είναι κομβικής σημασίας για τη δυνατότητά των τραπεζών να χρηματοδοτούν απρόσκοπτα τις επιχειρήσεις, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τονίζει η Ένωση Τραπεζών, μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους. «Η ομαλή και απρόσκοπτη είσπραξη των απαιτήσεων είναι και πράξη ευθύνης απέναντι στους συνεπείς δανειολήπτες» συμπληρώνει.

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος του μη εξυπηρετούμενου δανεισμού, είναι κομβικής σημασίας για την εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών και για τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν απρόσκοπτα την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η ομαλή και απρόσκοπτη είσπραξη των απαιτήσεων είναι και πράξη ευθύνης απέναντι στους συνεπείς δανειολήπτες» τονίζεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με αφορμή την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου για αποχή των μελών τους από πλειστηριασμούς έως την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΕΤ είναι η ακόλουθη:

«Μετά την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου & Δωδεκανήσου για αποχή των μελών τους από πλειστηριασμούς έως την 31η Δεκεμβρίου 2017, τα μέλη των εννέα συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας απέχουν πλέον από τη διαδικασία, είτε αυτή διεξάγεται με φυσικό, είτε με ηλεκτρονικό τρόπο. Επομένως, είναι αδύνατη η διεξαγωγή οποιουδήποτε πλειστηριασμού όσο διαρκεί το καθεστώς αποχής, καθώς με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αποκλειστικά αρμόδιοι για τη διεξαγωγή πλειστηριασμών είναι οι συμβολαιογράφοι.»

» Το τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η διαδικασία των πλειστηριασμών να στοχεύει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και έχουν προβεί σχετικά σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

» Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν αναλάβει έναντι των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε συγκεκριμένο και αυστηρό χρονοδιάγραμμα.»

» Η αντιμετώπιση του προβλήματος του μη εξυπηρετούμενου δανεισμού είναι κομβικής σημασίας για την εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών και για τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτούν απρόσκοπτα την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η ομαλή και απρόσκοπτη είσπραξη των απαιτήσεων είναι και πράξη ευθύνης απέναντι στους συνεπείς δανειολήπτες.»

«Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η ομαλή λειτουργία των χορηγήσεων δανείων στηρίζεται και στη δυνατότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων να παρέχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις. Η εκ των πραγμάτων στέρηση της δυνατότητας για λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης υποσκάπτει τις θεμελιώδεις αρχές της τραπεζικής πίστης και της οικονομίας και βέβαια αντίκειται στο Σύνταγμα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΤ.

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024