Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην ίδια πολιτική επιμένει ο διάδοχος του Β.Σόιμπλε

Στην ίδια πολιτική επιμένει ο διάδοχος του Β.Σόιμπλε

Στίγμα ότι θα επιμείνει στη «σκληρή» γραμμή του προκατόχου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έδωσε ο μεταβατικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, δηλώνοντας από τις Βρυξέλλες ότι θέλει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ευρωζώνης και στην τήρηση των δημοσιονομικών κανονισμών. «Θα διατηρήσω τη συνέχιση της γερμανικής πολιτικής και θα προτρέψω να εργαστούμε από κοινού για τη σταθερότητα του ευρώ και να τηρούμε τους κανόνες» είπε ο Π.Αλτμάιερ.

Στίγμα ότι θα επιμείνει στη «σκληρή» γραμμή του προκατόχου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έδωσε ο μεταβατικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, δηλώνοντας από τις Βρυξέλλες ότι θέλει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ευρωζώνης και την τήρηση των δημοσιονομικών κανονισμών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ανέθεσε στον Αλτμάιερ το υπουργείο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καθώς ο Σόιμπλε μετακινήθηκε στην προεδρία της Μπούντεσταγκ.

Δεδομένου ότι επέμενε στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας και την τήρηση των κανόνων, ορισμένοι θεωρούσαν τον Σόιμπλε εμπόδιο για την εφαρμογή ευρείων μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη. Ωστόσο, ο Αλτμάιερ διαμήνυσε ότι η στάση του Βερολίνου στα θέματα αυτά δεν θα αλλάξει.

«Θα διατηρήσω τη συνέχιση της γερμανικής πολιτικής και θα προτρέψω να εργαστούμε από κοινού για τη σταθερότητα του ευρώ και να τηρούμε τους κανόνες» είπε στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024