Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes G-Class Limited Edition: Αποχαιρετισμός στα όπλα

Mercedes G-Class Limited Edition: Αποχαιρετισμός στα όπλα

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει μια ειδική έκδοση της G-Class η οποία θα περιοριστεί σε 463 αντίτυπα ανά έκδοση κινητήρα προς τιμή της κωδικής ονομασίας της τρέχουσας γενιάς του θρυλικού μοντέλου (W 463) η οποία οδεύει προς το τέλος της παραγωγής της.


Πριν λίγο καιρό, η γερμανική φίρμα αποκάλυψε την Mercedes-AMG 65 Final Edition, την τελευταία αντίστοιχη έκδοση για την G-Class όπως την ξέρουμε από τη δεκαετία του ’90 μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η Mercedes-Benz δεν θα άφηνε ένα από τα πλέον εμβληματικά και σκληροτράχηλα μοντέλα της χωρίς μια αποχαιρετιστήρια έκδοση και για τις απλούστερες εκδοχές του που δεν χαίρουν της AMG φροντίδας.

Έτσι, «λίγο πριν το τέλος της παραγωγής της» όπως αναφέρει η ανακοίνωση της γερμανικής φίρμας η G-Class θα διατεθεί σε μια ειδική έκδοση με τα διακριτικά Final Edition η οποία θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις G 350 d, G 350 d Prosfessional και στην ισχυρότερη G 500 και θα αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» της σημερινής G-Class.

Η κατασκευή της Final Edition για κάθε μία από τις παραπάνω εκδόσεις θα περιοριστεί σε 463 αντίτυπα, προς τιμή της κωδικής ονομασίας της τρέχουσας γενιάς της G-Class η οποία είναι W463 ενώ όπως εύκολα υποθέτει κανείς οι αποχαιρετιστήριες έκδοσεις αναλόγως τον κινητήρα με τον οποίο εξοπλίζεται, διαθέτει μια σειρά από διακριτές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που στοιχειοθετούν την μοναδικότητά τους.

Σε αυτές συγκαταλέγονται στοιχεία όπως η κομψή μαύρη μεταλλική απόχρωση της G 350 d, η χαρακτηριστική γαλάζια βαφή στην G 350 d Professionnal και η πλατινένια γκρι απόχρωση στην περίπτωση της G 500.

Στις ιδιαιτερότητες των Final Edition περιλαμβάνονται κατά περίπτωση και κατά έκδοση, στοιχεία όπως οι λεπτομέρειες από χρώμιο αλλά και χάλυβα, τα φιμέ τζάμια, το θερμαινόμνο παρμπρίζ, η ηλεκτρική ηλιοροφή, οι ράγες οροφής, τα προστατευτικά φωτιστικών σωμάτων, σκάλα οροφής στο πίσω τμήμα και η ξύλινη επιφάνεια στον χώρο φόρτωσης.

Στην περίπτωση της G 500 στα παραπάνω στοιχεία προστίθεται μεταξύ άλλων ένα ηχοσύστημα της Harman Kardon καθώς και αποκωδικοποιητής για τηλεοπτικό σήμα.

Ανεξαρτήτως έκδοσης κινητήρα, η τριπλέτα των Final Edition της G-Class φέρει στα υποβραχιόνια την ένδειξη Schockl Mountain, από το φερώνυμο βουνό των Άλπεων, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον τόπο παραγωγής της G-Class στο Graz της Αυστρίας και τις εγκαταστάσεις της Magna Steyr όπου και κατασκευάζεται.

Οι τιμές για τις αποχαιρετιστήριες εκδόσεις της G-Class ξεκινούν –στη Γερμανία- από τα 103.940 ευρώ, ενώ για εκείνους προσβλέπουν στο μέλλον, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα γενιά της αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2018.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024