Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φλαμπουράρης για «53»: Πότε η διαφωνία δεν ήταν εμπόδιο

Φλαμπουράρης για «53»: Πότε η διαφωνία δεν ήταν εμπόδιο

«Ποτέ μια διαφοροποιημένη άποψη δεν ήταν «απέναντι» και ποτέ δεν εμπόδιζε την ενιαία μας δράση. Και όποιος είχε θεμελιώδεις διαφωνίες έφευγε», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για τους «53» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποτέ μια διαφοροποιημένη άποψη δεν ήταν «απέναντι» και ποτέ δεν εμπόδιζε την ενιαία μας δράση. Και όποιος είχε θεμελιώδεις διαφωνίες έφευγε», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για τους «53» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο κ. Φλαμπουράρης σχολιάζοντας την εκτίμηση ότι η «Κίνηση των 53» ασκεί εσωκομματική αντιπολίτευση δηλώνει ότι «αυτή η συζήτηση γίνεται εκ του πονηρού από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ» αλλά σημειώνει ότι «κάποιες φορές, εκτός από τις επιμέρους απόψεις, εκφράζεται ίσως με παραπάνω αγωνία στις μέρες μας, η ανάγκη να δηλώνουν οι σύντροφοί μου ότι «τα μνημόνια δεν είναι δική μας πολιτική». Τους καταλαβαίνω, αλλά δεν συμμερίζομαι αυτήν την ανάγκη, επειδή ξέρω ότι ο ελληνικός λαός, ο δημοκρατικός κόσμος της Αριστεράς γνωρίζει απολύτως τις συνθήκες μέσα από τις οποίες δρα η κυβέρνησή μας».

Για το χρέος ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι «η μείωση του χρέους έχει παραμέτρους που δεν αποσαφηνίστηκαν μέχρι σήμερα επαρκώς. Τούτο σημαίνει ότι ενδέχεται να διατυπωθούν από τους δανειστές απαιτήσεις μη εύλογες.
Έχει ξανασυμβεί. Θα διαπραγματευτούμε σε πραγματική και συγκεκριμένη βάση» και υπογραμμίζει ότι «η διαπραγματευτική μας θέση είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά».

Σε ερώτηση για τον αν η κυβέρνηση μπορεί να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018 προκειμένου να μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, υποστηρίζει ότι δεν τίθεται από κανέναν ζήτημα νέων δημοσιονομικών μέτρων και εξηγεί ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναγνωρίζουν ότι η καλύτερη από την προβλεπόμενη δημοσιονομική απόδοση των ασφαλιστικών ταμείων είναι τέτοια, ώστε να καλύπτεται το σύνολο σχεδόν της υστέρησης στα φορολογικά έσοδα. Επιπλέον, η δημοσιονομική υπεραπόδοση επί δύο συνεχόμενα έτη δεν αφήνει περιθώρια στη διαπραγμάτευση για σοβαρή αμφισβήτηση των θεσμών της ελληνικής κυβέρνησης».

Τέλος για τις εκλογές στη Κεντροαριστερά υποστηρίζει ότι «όσο ο χώρος εγκολπώνεται τον νεοφιλελευθερισμό τόσο θα απομακρύνονται οι πολίτες από αυτόν».

ΑΠΕ,in.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024