
Τουρκία: Ανεπίσημη συνάντηση Τσαβούσογλου – Γκάμπριελ
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντήθηκε σήμερα στην Τουρκία με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια ευκαιρία να συζητηθούν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, έπειτα από μια σειρά διπλωματικών επεισοδίων.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντήθηκε σήμερα στην Τουρκία με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε μια ευκαιρία να συζητηθούν οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, έπειτα από μια σειρά διπλωματικών επεισοδίων.
Οι Γκάμπριελ και Τσαβούσογλου συζήτησαν για «τις διμερείς σχέσεις καθώς και για τα δύσκολα θέματα και τις προσδοκίες και των δύο πλευρών» στη διάρκεια ανεπίσημης συνάντησης στην τουρκική πόλη Αττάλεια, ανακοίνωσε μέσω Twitter το γερμανικό ΥΠΕΞ χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης ενός ακόμη γερμανού υπήκοου, ο οποίος εκρατείτο στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους. Ωστόσο, εννέα γερμανοί υπήκοοι παραμένουν σε τουρκικές φυλακές.
Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υπέστησαν πλήγμα μετά την έναρξη της επιχείρησης καταστολής από τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν εις βάρος πολιτικών του αντιπάλων έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο χρόνο.
Η Γερμανία άσκησε κριτική εις βάρος των μαζικών συλλήψεων και αρνήθηκε να εκδώσει πρόσωπα τα οποία η Άγκυρα κατηγορεί ότι εμπλέκονται στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Βρετανία: Ο Λάρι ο γάτος ο μακροβιότερος στη Ντάουνινγκ Στριτ – Γιατί δεν στεριώνει Πρωθυπουργός
- Ολλανδία – Ελλάδα: Ρεβάνς με στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο για την Εθνική χάντμπολ
- Samsung: Κυβερνητική μεσολάβηση για να αποφευχθεί η απεργία – «Θα προκληθούν τεράστιες απώλειες»
- Akylas μετά τη Eurovision: «Δεν έχω κοιμηθεί ούτε λεπτό – Αυτό που έζησα ήταν μαγικό»
- Κροατία: Ακύρωση απογείωσης που κόβει την ανάσα – Αεροσκάφος «γλιστράει» και ακινητοποιείται εκτός διαδρόμου
- Δημόσιο Χρέος: Τι θα κρίνει την επιστροφή σε επίπεδα κανονικότητας



